Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 3 av 3 sitater

"Fotball er en fruktbarhetsfestival. Elleve spermer som forsøker å komme inn i egget. Jeg synes synd på målvakten."
Bjørk Gudmundsdottir (1965- ), islandsk vokalist

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er et kjent ordtak som sier at "før du går i krigen, si en bønn, før du drar til sjøs, si to bønner, og før du gifter deg, si tre bønner". En kan gjerne tilføye, "før du bestemmer deg for å bli målvakt, si fire bønner".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forbindelsene mellom fotball og filosofi er utallige. Uten renessansetenkeren Niccolo Machiavelli (1469-1527), ville vi ikke hatt den beregnende råtassen og fornærmeren Marco Materazzi, mannen som fikk det til å koke over for Zinedine Zidane under VM-finalen i 2006. Den italienske midtstopperen er en trofast disippel av Machiavellis grunntanke om at man må forholde seg til verden slik den er, ikke slik den burde være. “Den som i all sin ferd går inn for å være god blant dem som ikke er det, vil gå under,” skrev tenkeren fra Firenze for mer enn 500 år siden. Bedre kan ikke ideologien for den pragmatiske italienske fotballen oppsummeres. Den har i flere tiår vært machiavellisk, det vil si til fingerspissene resultatorientert og kynisk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaCarine OlsrødVibekeKirsten LundAkima MontgomeryHarald KHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn S