Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 3 av 3 sitater

Det er umulig å tenke seg noe i verden, ja til og med utenfor den, som uten innskrenkning kan anses som godt, annet enn en god vilje. Forstand, skarpsindighet, dømmekraft og hva nå sinnets øvrige talenter måtte hete, eller egenskaper ved temperament som mot, besluttsomhet, utholdenhet i sine målsetninger, er utvilsomt i mange henseender gode og ønskverdige. Men de kan også bli ytterst onde og skadelige hvis viljen, som skal gjøre bruk av disse naturgaver, og hvis særegne beskaffenhet derfor kalles karakter, ikke er god.

  • Immanuel Kant
Godt sagt! (2) Varsle Svar

For enten jeg er våken eller jeg sover, vil to og tre til sammen være fem, og en firkant vil aldri ha mer enn fire sider, og det synes ikke mulig at så klare og iøynefallende sannheter skal kunne mistenkes for falskhet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alt hva jeg hittil har tatt for høyeste sannhet, har jeg mottatt fra sansene eller ved sansenes hjelp. Men nu har jeg erfart at disse undertiden kan bedra, og det er klokt aldri å stole helt på de ting som engang har bedratt oss.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHanne Kvernmo RyeMarianne MTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågIreneleserReidun SvensliLeseberta_23BenedikteBeathe SolbergTheaPer LundJulie StensethReadninggirl30Hilde Merete GjessingChristoffer SmedaasEmil Varjord SöderströmStine SevilhaugTurid KjendlieSynnøve H HoelKarin  JensenAnniken LToveGroBerit REllen E. MartolsvarteperRandiAfornixConnieLinda NyrudVibekeReidun Anette AugustinStig TBjørn SturødAlice NordliTralteIngunn SPrunellaÅsmund Ådnøy