Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 5 av 5 sitater

Rasisme - behovet for å tillegge folk dypt iboende trekk og deretter ydmyke, redusere og ødelegge dem...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Men rasebegrepet er rasismens barn, ikke dens far.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det finnes mennesker som vi ikke helt kjenner, men som likevel tar bolig i et varmt sted inne i oss, og når de blir plyndret, når de mister kroppen sin og den mørke energien oppløses, blir det stedet til et sår.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Da borgerkrigen brøt ut, var de stjålne kroppene våre verdt fire milliarder dollar, mer enn hele den amerikanske industrien, all amerikansk jernbane, alle verksteder og fabrikker til sammen, og det viktigste produktet de stjålne kroppene våre frembrakte – bomull – var Amerikas viktigste eksportartikkel. De rikeste mennene i Amerika levde i Mississippi-dalen, og de skapte sin rikdom av våre stjålne kropper. Kroppene våre ble holdt i trelldom av de første presidentene. Kroppene våre ble solgt fra Det hvite hus av James K. Polk. Kroppene våre bygde Capitol og National Mall. Borgerkrigens første skudd ble avfyrt i South Carolina, der kroppene våre utgjorde flertallet av menneskelige kropper i den staten. Her er motivet for den store krigen. Det er ingen hemmelighet. Men vi kan gjøre mer og finne banditten som tilstår sin forbrytelse. "Vår posisjon er fullkomment identifisert med slaveriets institusjon," erklærte Mississippi da delstaten gikk ut av Unionen, "den største materielle verdi i verden".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Amerikanere tror på realiteten av "rase" som et definert, uimotsigelig trekk ved naturens verden. Rasisme – behovet for å tillegge folk dypt iboende trekk og deretter ydmyke, redusere og ødelegge dem – følger uunngåelig av denne uforanderlige tilstanden. På denne måten blir rasismen presentert som en uskyldig datter av Moder Natur, og man kan bare sørge over slavetrafikken og fordrivelsen av indianerne på samme måte som man sørger over et jordskjelv, en tornado eller et hvilket som helst annet fenomen som kan fremstilles som ikke menneskeskapt.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Marit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingPiippokattamarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine Louisemay britt FagertveitLailaTanteMamie