Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 11 sitater

When the people fear the government there is tyranny,
when the government fears the people there is liberty.

THOMAS JEFFERSON

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det motsatte av kjærlighet er ikke hat,
hat er forkrøplet kjærlighet.
Det motsatte av kjærlighet er likegyldighet.

ELIE WIESEL

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Vil vitnesbyrd fra asylfengsler over hele Europa en dag skyggelegge deler av menneskehetens historie? Vil behandlingen de fikk der de søkte hjelp, og tilværelsen de måtte dra tilbake til, utgjøre en av vår tids mørke historier? Vil opplevelsene til mennesker på flukt føye seg inn i rekken av hendelser som for mange, der og da, i de landene der det er fred og godt og være, blir oppfattet som normalt, men mange år senere bli skrekkeksempler på ansvarsfraskrivelse og uintendert grusomhet? Vil kriminaliseringen av sårbare mennesker bli noe vi aldri kan være stolte av?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg hadde begravd luktene, minnene og fargene fra Russland i en liten kiste. Det sto "kommer aldri tilbake" på den, og jeg kjente ikke behov for å bla gjennom minner, jeg trengte dem ikke og de trengte ikke meg. Aldri i livet mitt hadde jeg trodd at jeg skulle være tilbake i akkurat denne byen igjen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Et sted inni meg var jeg bare meg. Med den kjernen hadde jeg klart meg så langt. Skulle også den delen av meg briste?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Telefonen ringte uten stans. Alle ville prate. Jeg følte at alle forventet at jeg skulle si noe, jeg skulle gi mange intervjuer og være på TV. Men jeg forsto ikke hva mer jeg kunne si. Jeg hadde sagt så mye. De som engasjerte seg i saken min, så ut til å høre hva jeg sa og forstå meg. Hva med andre folk? Hørte noen av dem etter?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg torde ikke tro på det. Jeg orket ikke tro på det. Jeg begynte å kjenne at noe i meg smuldret sakte opp, og at jeg ikke lenger kunne stoppe det. Det var en stein som falt fra stor høyde. Fjellet ble mindre. Grunnen virket usikker. Fremtiden fantes ikke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg sto på sidelinja og kunne ikke engang følge med på hvordan livet mitt ble brettet ut på avisforsidene, hvordan kjæresten min og andre førte mitt budskap, min sak, videre. Det var som om min, Maria Amelies, eksistens opphørte og ble erstattet av "Maria Amelie- saken". Noen hadde stjålet alle følelsene mine og i stedet plassert ut et dyrisk overlevelsesinstinkt.
De dro. Igjen var jeg tilbake på rommet. Alene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Trandum var et transittsted, en seng og frokost på vei til flyplassen og deportasjon. Her var man under overvåkning hele tiden, det var regler, det var fengsel. Var du en asylsøker, spilte det ingen rolle om du hadde bodd ulovlig en dag eller 15 år i Norge. Her havnet vi alle sammen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tenkte slik jeg pleide hver kveld, at det er godt jeg lever, og de jeg er glad i, lever også. Likevel kjente jeg et stikk av tvil.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminJohn LarsenTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaHarald KAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne Dahl