Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 4 av 4 sitater

Det kan gjerne være slik at anvendelsen av semikolon øker med antall år ved en anstalt for høyere utdannelse, men dette argumentet vil de fleste med høyere utdannelse avvise som irrelevant.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hvilken rolle har kommaet spilt i norsk? For eldre tider er svaret kort: Kommaet hadde lenge en bare helt ubetydelig rolle. Grunnen er flere. Lenge kunne vi ikke skrive. Da vi begynte å sette sammen bokstaver, ble setningene så korte at det ikke var nødvendig med komma. Senere ble dansk skriftspråket i Norge, og da norsk først ble norsk, ble det meste av energien brukt til å krangle om, mellom og i målformene.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Gjennom hele middelalderen forble likevel høytlesing dominerende. Noen så på stillelesing som mistenkelig, for hvilke obskøniteter kunne ikke vedkommende sitte og forestille seg? Noen leger anbefalte høytlesing som fysisk fostring på linje med løping, mens andre advarende hevdet at stille lesing kunne skade halsen og andre av kroppens indre organer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I september 1905 gikk trykkerne hos Ivan Sytins forlagshus i Moskva til streik. Trykkerne krevde betaling ikke bare for ordene, men også for skilletegnene. Det ble opptakten til det som senere er kalt The Comma Strike...
Opprøret blant trykkeriarbeiderne tilhører forløpet til den russiske revolusjon i 1917. Ressultatet på kort sikt ble at tsar Nikolaj den annen måtte love å gi Russland nasjonens første grunnlov. Og det begynte altså med et komma.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Amanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnie