Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 18 sitater

Det som utgjør deg, er nemlig ikke det kroppslige skallet, men livet ditt, erfaringene dine, og alt dette befinner seg i hjernen din.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Læring forutsetter selvstendig åndsarbeid: Jo mer og fremfor alt dypere man bearbeider et saksforhold mentalt, desto bedre lærer man det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Foreldrenes fattigdom og dumhet fører uavhengig av hverandre til at barna får et høyere mediekonsum.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Medievold underminerer grunnlaget for sameksistensen i samfunnet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å lære er å tenne en ild, ikke å fylle et tomt kar.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Intelligente mennesker har mer selvkontroll, barn fra trygge forhold likeså.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis du virkelig mener det alvorlig med hjernetrim for å holde deg mentalt sprek i høy alder, så kan du trygt skru av skjermen, enten det er TV eller PC, få barnebarnet til å komme på besøk, og gå en tur i skogen. Det er bra for samfølelsen også, og så blir dere lykkelige og hundre år gamle begge to. Den beste hjernetrimmen er helt vanlig trim!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I 1913 skrev Thomas Edison - oppfinneren av glødelampen, platespilleren og kino - i en avis i New York: «Bøker kommer snart til å være overflødige på skolen ... all kunnskap kan læres bort ved hjelp av film. Skolesystemet kommer til å gjennomgå en total forvandling bare i løpet av et tiår.»

Godt sagt! (8) Varsle Svar

En av de viktigste erkjennelsene på området for nevrobiologi er at hjernen forandrer seg permanent etter hvordan den brukes. Sansning, tanker, opplevelser, følelser og handlinger - alle disse etterlater seg såkalte hukommelsesspor.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

I dag vet vi at hjernen ikke bare er det mest kompliserte, men også det mest dynamiske organet i kroppen vår. Den forandrer seg etter hva vi bruker den til. Hvis den ikke blir brukt, blir den nevronale maskinvaren bygd ned.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Andreas BokleserKirsten LundVioleta JakobsenPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid Kjendliesomniferum