Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 3 av 3 sitater

Men prøv å si det høyt, og gamlingene er over deg med en gang. For vi unge er så bortskjemte, vi har ingen rett til å klage, vi har aldri manglet noe i livet. Deres generasjon måtte overleve på poteter og slet seg helseløse for å gjøre oss til den rike nasjonen vi er i dag, sier de, og nettopp slike nedlatende tullinger er det vi aller minst har lyst til å ende opp som. Grunnen til at vi ikke lever slik dere ønsker vi skal leve, er at vi ikke ønsker å bli som dere når vi er voksne - tanken er ikke til å holde ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For et barn er ikke foreldrene og omverdenens oppførsel entydig. Særlig ikke her i landet, hvor det ikke finnes noen norm for hva som er det viktigste i livet. Voksne lever bare for penger og ting som har en klart definert verdi, som merkevarer og slikt. Media - både tv, aviser, magasiner og radio - er bare talerør for voksne som verken interesserer seg for eller føler at de trenger noe annet enn penger og merkevarer. Fra politikere og byråkrater til de usleste kontorrottene som drikker svinebillig sake i en yatai-bod på gata, viser alle gjennom levesettet sitt at alt de bryr seg om, er penger. Belærende sier det at nei, penger er ikke alt, men ser du på hvordan de lever, skjønner du raskt at det bare er piss - penger er alt de søker i livet. I samme utgave av et ukeblad som kritiserer kompensert dating blant skolejenter, finner du anbefaleringer av erotiske massasjesalonger og soaplands som er åpne om morgenen. Media rakker ned på korrupte politikere og byråkrater, men gir samtidig tips om "hete" aksjer og "røverkjøp" av eiendommer og trykker store "hjemme hos"-reportasjer hos kjendiser og glansede fargebilder av rike idioter som står og gliser i designerklær og dyre smykker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men for en utlending er det mye som framstår som merkelig i Japan, og jeg kan nesten ikke forklare noe av det. Hvis Japan er en av verdens rikeste nasjoner, hvorfor har du da et eget ord for å dø av overarbeid, karōshi? Hvorfor driver japanske skolejenter, som i motsetning til unge jenter fra fattigere asiatiske land lever i et overflodssamfunn, med prostitusjon? Hvorfor er det ingen som klager på at firmaer sender forretningsmenn langt vekk fra familien for å jobbe i andre byer og land, når folk i resten av verden går på jobb for å gjøre familien sin lykkelig? Er jeg dum som ikke kan svare på disse spørsmålene? Nei. For ingen aviser eller blader skriver om dette, ingen snakker om det på tv. Ingen forklarer hvorfor folk dør av overarbeid i Japan, eller at det for resten av verden framstår som sykt at folk sendes bort fra familien for å jobbe. Ingen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Per LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnneWangMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinBjørn Sturød