Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 4 av 4 sitater

Den berømmelsen som i det borgerlige samfunn besto i å ikke bli lest, eller å bli misforstått, består i et totalitært samfunn i å hindre andre i å bli lest (Fra talen «Kunstneren og hans tid» 14.12.1957).

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kunstens mål er ikke å dømme og herske, men først og fremst å forstå. Noen ganger hersker den fordi den forstår. Men intet genialt kunstverk har noen gang vært bygget på hat eller forakt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

[For forfattere er] Den høyeste form for berømmelse [...] å være beundret eller hatet, uten å være lest.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Fra talen Camus holdt i Stockholm rådhus etter nobelprismiddagen (min utheving):

I mer enn tyve år i vår avsindige historie, har jeg, som alle andre på min alder, hatt en uklar følelse av at det å skrive er en ære, fordi det er en handling som forplikter, men ikke bare til å skrive. Denne følelsen forpliktet meg, som den jeg var og med de kreftene jeg hadde, til å bære, sammen med alle de andre som levde den samme historien, vårt håp og vår nød. Disse menneskene, som var født i begynnelsen av første verdenskrig, som var tyve år da Hitler kom til makten og de første Moskva-prosessene ble kjent, en generasjon som siden, for å fullføre sin utdannelse, også ble konfrontert med den spanske borgerkrigen, den andre verdenskrig, konsentrasjonsleirene, et Europa av tortur og fengsler, skal nå oppdra egne barn og drive eget arbeid i en verden der atombombenes ødeleggelser truer. Ingen kan kreve at vi skal være optimister.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Marit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingPiippokattamarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine Louisemay britt FagertveitLailaTanteMamie