Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 11 sitater

Krystall skinner ikke etter et år i skap. Sånn er det bare. Det holdes ikke levende, det som verdsettes for høyt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hvor enkelt kan det ikke være å elskverdiggjøre en som ikke finnes, å omgjøre livet, etter døden. Hvem kan vel ikke hedres da?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Gleden henger som rød dis oppunder taket, fyller hele institusjonen med noe levende, noe uinstitusjonalisert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Man skal ikke tale sannhet med de pårørende, det er institusjonens kanskje fremste regel.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så er Andreas hjemme. Så hjelper vi Emil med leksene. Så lager jeg kveldsmat. Så legger vi Emil. Så leser vi eventyr. Så ser vi på TV. Så ser vi på hverandre.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg høres ut som en nyutdannet pedagog, det hjelper ikke på kvalmen

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lett og lett og lett, etter feil, etter løgn, etter humbug, men jeg har ikke funnet annet enn min egen mistanke

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg finner det med ett ganske ubehagelig, dette spillet. Hadde det kanskje ikke vært mer befriende å kalle en spade for en spade, i stedenfor å slippe løs denne løgn-onanien, tillegge åpenbart funksjonshemmede folk funksjonsfriske egenskaper, gjøre dem til ønsketanker, fornekte dem, fortrenge dem, forvandle dem? Som nå. Som alltid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og kveldene mine fortoner seg på samme vis som før. Vi sitter rundt et bord, vi tre, vi spiser, snakker, porselener. Vi sitter rundt et bord og er familie, et hjem. Ingen har den fjerneste anelse om hva det er som ikke sies.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men hva med deg da, mamma, du vil jo ofte være alene. Tenk om du har rabies, hviner han, og tårene tar til å fosse på nytt, de er ustoppelige, jeg blir nødt til å sette meg ned til ham, stryke på ham, klemme ham, holde ham, og insistere, hardt og moderlig: Mamma har ikke rabies!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Margrethe  HaugenVannflaskeTonesen81Heidi HoltanTurid KjendlieLena Risvik PaulsenMarit HåverstadBjørg  FrøysaaFrode Tangenmgeingar hCarine OlsrødGrete AastorpAnneOda Marie HIngvild RosslundHarald KRufsetufsaOdd HebækHilde Merete GjessingReidun SvensliDolly DuckTone SundlandPrunellaEllen E. MartolTheaKaramasov11Aud Merete RambølGroGodemineChristofer GabrielsenBente NogvaBeathe SolbergTor Arne DahlalpakkaJan-Olav SelforsJoannMorten JensenTor-Arne JensenIngvild S