Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 16 sitater

Men dette er ikke deres Gud, tenker hun. Det er min gud. (...) Min er en formløs gud. Ikke en hvitkledd gud med langt skjegg. Min gud har ingen lære, ingen hellige skrifter, ingen bud. Hos denne guden er det ingen belønning, ingen straff. Denne guden gir ikke, men tar heller ikke. Her finnes ikke noe paradis å strebe etter, ikke noe helvete å falle ned i. Min gud er der enten det er varmt eller kaldt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han lå med øyelokkene tett over de innhule øynene, som et ulykkelig hus med tunge skodder for.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nå var det slankeboka "Spis så mye du vil av alt du vil og likevel gå ned i vekt" som toppet listen. Vidunderlig tittel. Det var en bok som kunne solgt selv om den besto av blanke sider.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For eksempel at de fleste mennesker er ute av stand til å bruke hodet til å tenke med. Og at det nettopp er dem som ikke tenker selv, som ikke hører etter hva andre har å si.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For å holde kjedsomheten stangen, hørte han på radio med AM-bølge, i øretelefoner. Midt på dagen var programmene beregnet på husmødre og eldre. De som deltok i programmene, fortalte flaue vitser, lo fjollete av den minste ting, delte villig vekk av sine banale og åndssvake meninger, og ba om musikk som var så fæl at han fikk lyst til å holde seg for ørene. Innimellom ble det skrålt ut reklamer for ting det var umulig å tro at noen ville ha. [...] at noen tok seg bryet med å produsere den slags idioti og endatil bruke radiobølgene til å kringkaste den slik at dumskapen nådde ut til flest mulig, det var komplett uforståelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

“Å gjøre slutt på livet var eneste vei ut av 1Q84. Til gjengjeld ville Tengo redde livet. I det minste var det hva Lederen hadde lovet. Han hadde gitt henne sitt ord i bytte mot døden.
Aomame syntes ikke det var så trist å skulle dø. Det hadde vært bestemt siden hun ble dratt inn i 1Q84. Jeg følger en allerede uttenkt plan, tenkte hun. Og var det egentlig noen vits i å leve mutters alene i denne ulogiske verdenen med to måner – en stor og en liten – hvor menneskenes skjebne ble styrt av noe kalt little people?”

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han var en slik som gikk rett på sak når han hadde bestemt seg for noe, og som derfor aldri kunne lykkes som advokat eller børsmegler.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er bare kvinner i førtiårene som omhyggelig og med stor selvdisiplin har tatt vare på kroppen, som kan fremskynde slike lett meningsbærende, sjarmerende og intellektuelle smilerynker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det som er blitt dyrket fram over tid, lar seg ikke oppsluke av intetheten uten videre.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Skyene seilte stadig sørover. Det hjalp ikke hvor mange skyer som blåste dit, det dukket hele tiden opp nye som tok deres plass. Utvilsomt måtte det finnes en uuttømmelig kilde langt i nord et sted, der besluttsomme og konsentrerte mennesker i tykke, grå uniformer jobbet taust og utrettelig fra morgen til kveld med å fabrikkere nye skyer. Slik bien lager honning, edderkoppen spinner vev, og krigen skaper enker.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Harald KAud- HelenInge KnoffJulie StensethStig TIngunn SHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadHilde H HelsethBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeKirsten LundJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne DahlDemeterAnn ChristinDolly DuckJan-Olav SelforsHeidi LMarit HåverstadSynnøve H HoelMarianne AugustaJohn LarsenArne Sjønnesen