Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 2 av 2 sitater

Selve ordet “krise” kommer fra det greske ordet krisis som betyr “et skille”. Begrepet er hentet fra medisinen og betegner en alvorlig tilstand hos en pasient, og usikkerhet om det vil bli bedring eller en alvorlig forverring i pasientens situasjon.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I internasjonal politikk oppstår en krise når det kommer til en hendelse, tilfeldig eller bevisst, som representerer en trussel mot det som en definerer som en stats vitale interesser. Dette understreker behovet for å forsvare denne interessen. Den part som føler sine interesser truet, har da valget mellom å reagere, eller ikke. Dersom man ikke reagerer, vil dette kunne tolkes som et tegn på at man ikke har evne eller vilje til å forsvare sine interesser, noe som kan ha både innenrikspolitiske og utenrikspolitiske konsekvenser. Enkelte situasjoner kan imidlertid være slik at den regjering som blir utfordret verken kan eller vil reagere, av frykt for konsekvensene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PerSpelemannEileen BørresenLailaMalinn HjortlandFindusAnniken RøilTove Obrestad WøienTine SundalTor-Arne JensenTorill RevheimDaffy EnglundEvaingar hDolly DuckTheaVannflaskeritaolineTore HalsaDemeterEgil StangelandIngvild SLars MæhlumHeidi BBPiippokattaBentesomniferumKirsten LundStig TCamillaHarald KPrunellaMarit MogstadsiljehusmorReidun SvensliInge KnoffGrete AastorpnefertitiHanne Kvernmo RyeToveStine Sevilhaug