Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 4 av 4 sitater

Intervju med idéhistorikeren Trond Berg Eriksen:

Universitetet trenger en grundig modernisering, men det er vanskelig å få universitetsfolk til å forandre seg. Det er nesten som å reformere en kirkegård. Man kan ikke regne med noe særlig bistand fra dem som allerede er der.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Intervju med idéhistorikeren Trond Berg Eriksen:

Det er i alle fall ikke så mange annerledes tenkende mennesker igjen her i landet. Altfor mange tenker de riktige tankene. Jeg synes det råder en grell meningsterror. Alt i Norge er enten selvsagt eller utenkelig. Resten bryr man seg ikke om. Selv i Morgenbladet virker kontroversene bestilt og moteriktige. Det som er inn og det som er ut blir tydelig markert. Henrik Ibsen anslo i sin tid at det til sammen fantes færre enn femogtyve selvstendig tenkende individer her i landet. Jeg tror han var altfor generøs i anslaget. Uansett kan det råde liten tvil om at antallet er gått betraktelig ned siden den gang."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Intervju med korrupsjonsjegeren Eva Joly:

Kokett løfter hun glasset til leppene og svelger begjærlig, før hun begynner å skjelle ut Kapital og Hegnar. Så er vel dette kanskje typisk for Eva Joly, tenkte jeg. Å si rett ut hva hun mener, uavhengig av konsekvensene. Har man levet med livvakter omkring seg i fem år, bak skuddsikre vinduer, med postkassen full av tilsendte små likkister, blir man ikke automatisk skånsom i sine beskrivelser av virkeligheten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Intervju med Victor Norman, mens han var arbeids- og administrasjonsminister i den andre Bondevik-regjeringen:

Jeg har aldri planlagt å drive med politikk. Samtidig er jeg motstander av langtidsplanlegging på alle livets områder. Egentlig har jeg stor sympati med min kone. Da vi ble gift, sa hun at det med ekteskap er noe ordentlig tull. Man burde inngå ti års tidscerteparti, eventuelt med opsjon for fornyelse. Den viktigste forskjellen er at jeg tidligere jobbet med substans. Her handler alt om prosess. Vi som kommer fra fagverdenen har lett for å betrakte politikerne som noen håpløse amatører. I forhold til fag er de det. Men i forhold til den arena de skal utfolde seg på, er de proffe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tor-Arne JensenLeseberta_23Aud- HelenTorill RevheimBenedikteHanne Kvernmo RyeChristin SillibakkentuhamreHarald KTrude JensenKirsten LundReadninggirl30Lars Johann MiljePiippokattaFride LindsethLisbeth Marie UvaagMads Leonard HolvikStig TFindusIngeborg GAkima MontgomeryRoger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteBerit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingEgil StangelandReidun Svensli