Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 29 sitater

Den som er ny i et land, bør vise respekt, innrette seg etter beste evne og gjøre det han kan for å unngå å tråkke landets borgere på tærne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Naivitet ligger som kjent ikke langt unna selvgodhet og derfra er det kort vei til middelmådighet. For fisken som lever i bollen, ser seg ofte blind på sitt eget innsideperspektiv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nordmenn tror afrikanere er inkompetente stakkarer som er for enfoldige til å lyve. Du verden hvor feil de tar. Dette er noen av verdens mest intelligente mennesker. Svært mange vet akkurat hva de gjør, og mottar siden den ønskede bonus.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Problemet med et folkestyre er at befolkningen så lett lar seg lede, at det politiske gruppepresset så raskt definerer dem, og at man så ukritisk svelger argumentasjonen i den offentlige debatt, uten å forstå at disse ofte er langt mer politisk farget enn man kan få inntrykk av.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mange av de virkelig betydningsfulle intellektuelle i et samfunn er ofte helt ukjente mennesker som har utført konkrete handlinger som har hatt stor betydning for jevn fordeling og rettferdighet. Slik sett er det kanskje ikke tilfeldig at nettopp samfunnsforskningen ofte virker så sensurert. Sosialismens kritikere har nærmest vært forbudt lesning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den internasjonalt konservative måten å forholde seg til forskjellige kulturer på, vektlegger at innflytteren, den som flytter inn i en kultur, plikter å respektere kulturen i landet han befinner seg i. En viss ydmykhet, respekt for lokalkjennskap til hvordan ting gjøres akkurat der, er viktig. Den som lykkes med det, vil ha fremgang i det nye landet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kunsten å tilintetgjøre seg selv, er en moderne oppfinnelse. Dyrene har ikke denne evnen, de dreper kun for å spise. Mennesket er det eneste dyret som dreper for å ødelegge. Det kan smile deg opp i ansiktet det ene sekundet og drepe deg i det neste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alle verdier er ikke like gode. Noen produserer stabile stater som beskytter borgere, andre har verdisystemer som leder til mangel på stabilitet. Det er ingen hemmelighet at de ti mest flyktningeproduserende statene i verden tilhører den islamske kultursfære. I dag valfarter millioner fra denne typen dysfunksjonelle stater med store fattige underklasser for å etablere seg i Vesten.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Mye urett er begått mens vestlige medier sviktet sitt kall om kritisk objektiv journalistikk og ensidig hyllet den ene part. Den kjente filosofiprofessoren Arne Næss sa engang at den moderne verdens teknologiske nyvinninger ikke har endret noen ting. Folk er fortsatt stort sett uten evne til å sette seg inn i annet enn sitt eget narrative univers og knapt nok det, til tross for mobiltelefoner, PC og andre teknologiske informasjonskanaler. De fleste leser simpelthen ikke aviser fra andre land enn sitt eget, og da handler det stort sett om innenriksstoff.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Forskjellige kulturer har forskjellige verdier. Og ulike verdier produserer ulike samfunn. Noen verdier skaper stabile stater som alle vil flytte til, andre verdier skaper dysfunksjonelle stater som millioner av mennesker ønsker å flytte fra. Slik oppstår drømmen om Europa og håpet om kanskje en gang å kunne flytte til USA; der har man hørt at alt er så meget bedre.
Så er kampen i gang for mange ikke-vestlige, ikke minst mange som kommer fra muslimske land.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethStig TIngunn SHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitHarald KLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadHilde H HelsethBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeKirsten LundJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne DahlDemeterAnn ChristinDolly DuckJan-Olav SelforsHeidi LMarit HåverstadSynnøve H HoelMarianne AugustaJohn LarsenArne SjønnesenAnne Berit GrønbechAstrid Terese Bjorland Skjeggerud