Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 2 av 2 sitater

Hun må ha født barnet i Auschwitz. Og det får meg til å tenke på en strofe fra Louis MacNeices dikt, Prayer before Birth, som ble skrevet under andre verdenskrig.

I am not yet born; O hear me,
Let not the man who is beast or who thinks he is God
comeback near me.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har lett i fortellingen etter spor. Og jeg fant noen: I nesten sytti år har vi fortrengt vår medvirkning til at flere jødiske familier og enkeltpersoner i Stavanger ble utryddet. Vi har klart dette ved å plassere dem som offer, som forutbestemt til å møte denne "skjebnen". Men flere kilder viser tvert imot at jødene ikke var passive offer. De ble plassert i offerrollen for å gjøre det lettere for alle som på ulike måter deltok i utryddelsen, enten ved arrestasjon, transport, kjøp av eiendeler eller ved ikke å advare eller hjelpe, å kunne leve med sitt eget svik.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

VibekeKirsten LundStig TTor Arne DahlVidar RingstrømLailaNicolai Alexander StyveJarmo LarsenKari-AnneMarit MogstadKjersti SAud- HelenMads Leonard HolvikTine SundalGladleserCecilieG LMaikenMarenHilde H HelsethMorten MüllerBjørg Marit TinholtPiippokattaSvein Erik Francke-EnersenHarald KHilde VrangsagenqweeksilberFarfalleBerit B LieBenedikteAnniken RøilMarianne NordeideIngvild STorill RevheimGunillaLeseaaseSynnøve H HoelJakob SæthreIreneleserVannflaske