Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 18 sitater

Vi vil vel ikke bli som de andre Quangel? De innbiller seg jo at de ved hjelp av slag og spark kan få oss til å tenke som dem! Men vi tror ikke på voldens makt. Vi tror på godhet, kjærlighet og rettferdighet."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Baldur hørte på denne lange tiraden uten å fortrekke en mine. Så sa han:" Og nå prøver du å trykke litt på tårekjertlene, far? Det synes jeg er galt gjort av deg. Men den slags biter ikke på meg, du burde vite at jeg ikke bryr meg om følelser! Følelser - jeg foretrekker heller et skikkelig skinkesmørbrød fremfor alle mulige slags følelser!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

... det er ikke fra midten av samfunnet, men fra samfunnets ytterkant romanens egentlige budskap lyder: Selv den minste motstand er av betydning. (fra etterordet)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Det man har sådd, det skal man også høste, og gutten hadde sådd godt korn.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Kaller De det for galskap om man er beredt til å betale enhver pris for å forbli et anstendig menneske?"

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Også dødshuset snakker, puster, lever, heller ikke i dødshuset forsvinner menneskenes iboende behov for meddelelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et liv som pustet fredelig, i en tid full av hat, tårer og blod.

Godt sagt! (7) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

En gang hadde de en sønn, Føreren myrdet ham, og nå skriver de postkort. Et nytt kapittel i livet deres. På utsiden har ingenting forandret seg. Alt er rolig rundt Quangels. Men på innsiden er alt annerledes, de er i krig ...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Jeg vil ikke ha noe tull, og fremfor alt ønsker jeg ikke å bli trukket inn i andres tullete historier.Hvis jeg må legge hodet på blokken, vil jeg gjøre det på grunn av noe jeg selv ville gjøre, og ikke på grunn av andres dumheter. Jeg sier ikke at jeg skal gjøre noe. Men hvis jeg skulle gjøre noe, så gjør jeg det bare sammen med deg, og ikke sammen med noe annet menneske, selv om det er en så søt jente som Trudel eller en så gammel og ubeskyttet kvinne som dem, fru Rosenthal. Jeg sier ikke at jeg gjør det riktige. Men jeg kan ikke gjøre det på noen annen måte. Slik er jeg, og jeg vil ikke være annerledes heller. Sånn, og nå skal jeg sove!"

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Gro-Anita RoenKirsten LundAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne Berit GrønbechStig THarald KHanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveBjørn SturødCathrine PedersenLogikaPiippokattaKaramasov11Agnete M. HafskjoldAkima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenSynnøve H HoelSiriLars Johann MiljeHildaDaffy EnglundmgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MChristofer Gabrielsen