Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 17 sitater

Jeg stanset utenfor forretningsvinduer og stirret. Hver dag som helst kunne ødeleggelsene begynne, men imens stilte de ut pianoer, biler, smykker, lekkert nattøy , nye bøker på polsk og oversettelser fra tysk, engelsk, russisk, fransk. En av bøkene hadde tittelen Israels demring.
Nå himmelen var i alle fall sommerlig blå, trærne på begge sider av gaten var frodiggrønne, damene gikk med kjoler,hatter, sko , vesker i siste mote. Mennene saumfór dem kyndig vurderende. Ben i silkestrømper bar ennå bud om aldri fullbyrdede gleder. Enda jeg var dødsdømt , skottet jeg også på hoftene, leggene, brystene, halsene deres. De slektsledd som kommer etter oss , sa jeg til meg selv, vil tro at vi alle gikk angrende i døden. De vil betrakte oss alle som hellige martyrer. De vil fremsi kaddisj etter oss og " Gud full av nåde". I virkeligheten vil hver og én av oss dø med de samme lidenskaper som vi levde med. "

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hasidene sa at hvis rabbineren hadde gått med på å la seg opperere, kunne han ha levet ennå, men til siste dag holdt han fast ved sin overbevisning at kniven er til å skjære i brød, ikke menneskekjøtt. "

Godt sagt! (1) Varsle Svar

" Det er himmelens vilje at det skal være en verden og jøder."
- "Ingen vet hva som er himmelens vilje. Hvis Gud ville at jødene skulle leve ville han ikke skapt noen Hitler. "
- " Ve meg at du kan snakke slik!"
- " Ingen har steget opp til himmelen og snakket med Gud."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I India dør det tusener av sult hver dag engelske reisende innrømmer det selv. Da Gandhi, underdanig som han er, tillot seg å mukke, kastet de ham i fengsel. Er det sant eller ikke, Gandhi vrøvler om passiv motstand. For en svindel. hvordan kan en motstand være passiv+ det er omtrent som å si varm snø, kald ild. " "

Godt sagt! (1) Varsle Svar

" Du er en fattig ung mann. Du har talent, men det er med talent som med en diamant - det må slipes. Jeg har hørt at du har rotet deg bort i en syk, uutviklet pike. Hun er fattig også , og hva er det nå man sier ? To lik går på fest. "

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vi jøder ønsker hverandre stadig evig liv, eller i det minste sjelens udødelighet. I virkeligheten ville evig liv være en katastrofe. Bare tenk deg at en liten kremmer dør og så skulle hans sjel fare omkring i millioner av år og ennå huske at den en gang solgte sikori, gjær og bønner, og at en kunde skylder den atten groschen. "

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Hva naturen er, vet ingen, og jeg har mine mistanker om at den ikke vet det selv. Jeg kan med letthet se for meg den allmektige på Herlighetens trone i den syvende himmel., med Metatron ved sin høyre hånd. Sandalphon ved sin venstre, og Gud som spør dem: ' hvem erjeg? hvordan ble jeg til? Skapte jeg meg selv? Hvem ga meg all denne makt? jeg kan tross alt ikke ha vært til i all evighet. Jeg husker bare de siste hundre billioner år. Alt forut for det ligger i en tåke. Og hvor lenge skal dette fortsette?' "

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Verdenshistorien er eltet av samme deig som bagels. Den må være fersk. Det er derfor demokrati og kapitalisme går i vasken. De er blitt mugne. Det var derfor avgudsdyrkelse var så spennende. man kunne kjøpe en Gud hvert år. Vi jøder belemret nasjonene med en evig Gud, og derfor hater de oss. " "

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nå kunne jeg høre min mor si: "Ingen fiende kan gjøre et menneske så meget ondt som det gjør mot seg selv." "

Godt sagt! (5) Varsle Svar

" Men ingen forfatter kan skrive ti timer om dagen. Hva er egentlig denne Betty Slonim for slags kvinne? Du er vel forelsket i henne allerede."
"Nei ikke forelsket."
"Noen ganger misunner jeg kvinner som henne. De går rett mot målet. Hun tok seg en rik mann til elsker, og han gjør alt for at hun skal bli berømt. Etter min mening er det prostitusjon, men når har ikke en kvinne solgt seg for penger? Hvis hun får to zlotys for det, er hun gatepike, men når det er mange tusen , foruten diamanter og pelser, da hun er hun dame. Jeg visste ikke at du skrev for teateret. Morris fortalte hva det skulle handle om. Et interessant emne. Når kommer du?"
"Når vil du ha meg?"

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethLene AndresenLailaHarald KTanteMamieKirsten LundGro Anita MyrvangTine SundalJulie StensethKarina HillestadHege HopenTone Maria JonassenJoannHeidi BellinoronillesiljehusmorEmil ChristiansenTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsKikkan HaugenHilde Merete GjessingBeate KristinMarit AamdalKaren PatriciaVannflaskeGladleserTorill RevheimNina M. Haugan FinnsonIngunn SCatrine Olsen ArnesenSigrid Blytt TøsdalRisRosOgKlagingJakob SæthreHeidi LBjørg L.Ann EkerhovdHeidi BBSiljeJarmo LarsenBerit R