Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 16 sitater

Det vi vet, er at våre reaksjoner i møte med nye tap og kriser er nøye forbundet med hvordan vi har bearbeidet og gjennomlevd tidligere tap i livet. Allerede tidlig danner vi mønstre for hvordan vi opptrer i ulike situasjoner. Det gjelder også i møte med sorg og kriser.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fra vi er små, lagrer vi det som skjer med oss i vår personlighetsbagasje. Der ligger seire og nederlag, skuffelser og gode opplevelser. Der lagres det som gjør oss utrygge og sikre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tidligere tap aktiveres i møte med nye.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Blir det for usikkert og truende for oss å bli barna inn i det som er deres, drar vi dem heller inn i det som er vårt og som vi har kontroll på. Da dekkes våre behov, men ikke barnas.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi opplever svært ofte at barn og ungdom som mister et av sine søsken, blir tilbakeholdne med hva de deler av egne problemer og vanskeligheter med sine foreldre.(....) De ønsker ikke å gi dere flere vonde ting å bære enn dem dere allerede har.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I tillegg til å miste en bror eller en søster, mister de på en måte sine foreldre også, i den forstand at disse barna får annerledes fungerende foreldre i lang tid etterpå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Derfor er det en god regel at de som på egne eller familiens vegne skal si noe ved båren, taler om den døde og ikke til den døde.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er viktig at vi gir hverandre hjelp til å avslutte. Et livsfelleskap er som en bok med mange kapitler. Der hvor samholdet er godt, deler menneskene både de glade og de vanskelige kapitlene i livet med hverandre. Det blir noe som mangler hvis vi ikke får være med når det siste kapittelet skrives.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det vi investerer av tid, nærhet og åpenhet sammen med barna nå, også rundt smertepunkter og tap, det kan de høste frukter at resten av livet. Det er mye vi bruker tid og krefter på som ikke har de perspektivene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den gradvise erkjennelse av at vedkommende ikke kommer tilbake mer, er en krevende og smertelig oppdagelse. Dette skjer over tid. Derfor er det viktig at vi også blir til støtte og hjelp for dem over tid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ann ChristinSynnøve H HoelKirsten LundCamillaMarit AamdallittymseIngebjørgDaffy EnglundFiolIngeborg GElisabeth SveeLilleviHeidiEirin EftevandKjell PHarald KAnette SFlettietteMonica CarlsenMads Leonard HolvikEgil StangelandPiippokattaMarenMarianne AugustaDemeterritaolineIngvild SRufsetufsaJanne Kristin HøylandReidun Anette AugustinLinnMarianne  SkageVannflaskeStig TPilarisKjerstiAkima MontgomerygretemorKarin BergCathrine PedersenNera