Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 2 av 2 sitater

Tilfellene av sadisme i konsentrasjonsleirene, ikke så rent få, var også eksempler på et system som endelig ga fritt rom for utfoldelse av det forbudt innestengte og voldelige. Undertrykte følelser og den uhyggelige sprengkraft i kanalisering av seksualitet er grunntemaet i Wilhelm Reichs analyse av fascismen. Nazismen ledet disse følelsene av oppmagasinert energi inn i systembekreftende former.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Konsentrasjonsleirene har i realiteten ulike funksjoner. De sørger dels for tvangsarbeid, slik vi også kjenner fra andre tyrannier. Men for det første oppfyller de sin spesifikt totalitære funksjon gjennom tilintetgjørelsen av «objektive tenkere», for det andre i «laboratoriene for eksperimenter i total dominans», som sikter mot utsettelsen av individualitet og spontanitet, omskapingen av menneskenaturen og endelig avhumaniseringen av mennesker.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

LeseaaseEllen E. MartolTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne Berit GrønbechStig THarald KHanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveBjørn SturødCathrine PedersenLogikaPiippokattaKaramasov11Agnete M. HafskjoldAkima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenSynnøve H HoelSiriLars Johann MiljeHildaDaffy Englundmge