Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 14 sitater

Da flyet traff bakken, hørte en hvit mann en stemme som hvisket: Du er kommet frem. Det kan bli verre å komme tilbake.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det jeg trodde var fakta om kvelden, fordampet ofte da sola kom opp, uten å etterlate seg den minste flekk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Afrikanske soldater og opprørere synes å være eksperter på plyndring i rus...Soldatene kjemper ikke for å vinne en krig, men for å opprettholde muligheten for å plyndre. Styrkende er dermed ikke noe stor trussel for hverandre, men har ofte en frapperende evne til å drepe og voldta ubeskyttede sivile.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var lett å romantisere pygmeene… Men pygmeene romantiserte ikke sin egen eksistens.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Advokatene kjente godt til begrepet rettsstat. De hadde lest om det i lærebøkene og skulle gjerne levd i en selv... De var dresset opp i lange sorte kapper med hvit krave... Drakten var mest til pynt i likhet med den kongolesiske loven de skulle praktiseres.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Moland og French symboliserte guttedrømmen som gikk til helvete så det sang. Det var et element av gammel gresk hybris i prosjektet deres. Mangel på ydmykhet, men kanskje ikke kunnskap og ferdigheter. Stolthet som gjorde blind, overvurdering av egne evner og fortreffelighet - i de gamle tragediene pådro slikt gudenes vrede og fikk menn til å falle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Like før jul kom det fram at opptakene var gjort med utstyr som var utlånt til Moland og French av TV2. Kanalen hadde lånt dem utstyret etter at de to hadde banket på TV2s dør og fortalt at de skulle opprette et sikkerhetsselskap i Uganda. I den forbindelse ønsket de å forsøke å lage en dokumentar. TV2 lånte bort videoutstyret for å se hva Moland og French kom tilbake med. Dette kom ikke fram via TV2, heller ikke i Fredrik Græsvigs dokumentarfilm om Moland og French fra Kongo, men i VG, etter at TV 2-dokumentaren var sendt. TV2 nevnte heller aldri kontakten med Moland og French i noen av de mange hundre reportasjene de hadde hatt om saken.
Om video-opptakene fra "treningsleiren" fra Bussi Island.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En jobb i det offentlige i Kongo innebærer ikke at man utfører visse arbeidsoppgaver mot lønn. Den gir en rett til å presse penger av borgerne. Riktig galt går det når selv ikke soldatene får betalt. Da går de løs på folket og plyndrer for å overleve, noe som har skjedd en rekke ganger.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Noen av historiene fra Mobutu-tiden er blitt "klassikere" innenfor korrupsjonshistorien. Da eiendomsprisene skjøt i været i Japan, solgte den zairiske ambassadøren ambassadebygningen i Tokyo, og stakk pengene i lomma. Sjefene for luftforsvaret solgte hele flåten av Mirage-jagerfly til utlandet, og forsøkte å skjule det ved å si at flyene var på service i Frankrike. Når de aldri kom tilbake, ble det sagt at de skulle byttes i en helikopterflåte - som aldri dukket opp. Tre kilometer av høyspentledningen inn til landets største fabrikkområde ble stjålet om natten for å selges som skrapjern (noen på innsiden, i ledelsen, hadde samarbeidet med tyvene for å slå av strømmen). Da økonomien begynte å bryte fullstendig sammen, ble pengetrykking løsningen - utført i Brasil med libanesiske gangstere som mellommenn. De fikk trykket to eksemplarer av hver seddel. Ett sett ble gitt til sentralbanken. Det ande beholdt de selv.

Godt sagt! (5) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo Larsen