Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 4 av 4 sitater

Nätti-Jussi hadde fått et øksehogg i hodet som en avslutning på en kule kortspill. Legen i Kemijärvi hadde ikke våget å løsne øksehodet som satt langt inne i skallen på han, men hadde pålagt dem å sende pasienten helt til Uleåborg for og opereres. Før de dro, ba imidlertid Nätti-Jussi om at legen skulle sage økseksaftet litt kortere, slik at han fikk på seg skinnlua. Det var under 40 kuldegrader og syketransporten gikk med pasienten på et lasteplan.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han hadde klatret opp på den øverste badstuhjellen og trodde han hadde funnet et godt skjulested der. De halte ham ned, og prost Huuskonen bukserte ham med seg bak badstua for en samtale under fire øyne.
Det var en sjelesørgende samtale av det mer håndfaste slaget. Prosten fremhevet at ekteskapet var en hellig og forpliktende institusjon, og for å understreke sine ord, gnukket han brennesler i fjeset på brudgommen. Slik kom de til enighet om at brudgommen skulle gå lydig tilbake til kirken, hvor prosten skulle sørge for at den avbrutte vielsesseremonien ble fullført som seg hør og bør.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han bestemte seg for å bruke det lange vielsesformularet som var krydret med flere bibelord. Nå gjaldt det å holde en oppbyggelig tale, som han først og fremst ville rette til brudgommen. En sånn slubbert kunne trenge noen alvorsord.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oskari Huuskonen prøvde å lære bjørnen å knytte slips, men det ble det ikke noe greie på. Dægern prøvde intenst, men slipsknuten var for vanskelig for den. Når den merket at resultatet ikke ble tilfredsstillende, ble den rasende og rev hele slipset i filler, og fikk en dask på snuten for det av prosten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Roger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda Nyrud