Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 2 av 2 sitater

For et helt liv og er helt forfatterskap igjennom bevarte Hamsun en idealisme som nok undertiden forfalt til håpløshet, men aldri til Abelsk selvoppgivelse, en idealisme som var uryggelig rotfestet i hele hans vesen og eksistens, som engang gjorde bondegutten til dikter, som så gjorde dikteren til bonde og som til slutt førte dem begge i ulykken fordi den var så utover alle grenser oppsatt på å realisere seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt fra ungdommen var det blitt en nødvendighet for ham å arbeide i primitive, nesten spartanske omgivelser. I Paris satt han å skrev "Pan" med en marmorplate over knærne, også Dikterstuen utstyrte han med bare det nødvendigste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Rolf IngemundsenMarie HolterEvaHanne Kvernmo RyeJulie StensethEileen BørresenTove Obrestad WøienChristinaLinda RastenAnn Christinmay britt FagertveitLene AndresenHarald KAnniken LTanteMamieDemeterEllen E. MartolReidun Anette AugustinIngunn SBjørg L.Bjørg  FrøysaaReidun SvensliRune U. FurbergIna Elisabeth Bøgh VigreDinaEster SmgeVannflaskeSynnøve H HoelRufsetufsaKristine87ThearitaolineCamillaKarin BergBeathe SolbergelmeVariosaMarianne  SkageConnie