Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 2 av 2 sitater

Maktens underside av maktesløshet og avmakt. Men hvor avmektig er egentlig avmakten? Er det noensinne slik at mennesker ikke har noen valg? Eller sagt på en annen måte: Hvilke muligheter har mennesker i en avmektig situasjon til å reagere på den?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Samfunnsliv uten makt er utenkelig. Makt finnes i alle slags sosiale relasjoner og former livet til hver enkelt samfunnsborger. Alle stilles overfor maktforhold, om enn på ulike måter, fordi de er underlagt normer og krav, påbud og forbud. Når vi skal treffe egne valg, er de fleste valgmuligheter i samfunnet påvirket av andres maktutøvelse. Når vi handler, skjer det svært ofte at hver enkelt utøver makt. I langt de fleste tilfeller er denne makten ubetydelig og triviell, men av og til svært betydningsfull.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Harald KBård StøreBur1Elisabeth SveeAmanda ATove Obrestad WøienHegeCathrine HvasshovdKikkan HaugenKirsten LundWencheHilde Merete GjessingEllen E. MartolKristine LouiseBerit RPiippokattaIreneleserAkima MontgomeryLinnLene AndresenHeidi BBsiljehusmorIngvild SVibekeBjørn SturødBjørg Marit TinholtWenche VargasYvonne SandbergSigrid Blytt TøsdalTatiana WesserlingHilde H HelsethEgil StangelandKaramasov11K. H.Marit MogstadNorahKjersti SKarin  JensenTrude OmaAnne-Stine Ruud Husevåg