Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 7 av 7 sitater

  • Lord Byron! Bevares, hva er det De sier, onkel?
  • Nå ja, Lord Byron. Men, forresten, kanskje det likevel ikke var Lord Byron, men en annen. Ja, nettopp , det var ikke Lord Byron, det var en polakk! nå minnes jeg det aldeles ty-de-lig. En overmåte o-ri-gi-nal polakk: han utga seg for greve, men senere kom det for en dag at han var kokk eller noe slikt. Nå, som jeg nevnte,... han danset for-tryl-len-de krakowjak, og til slutt brakk han benet. I den anledning forfattet jeg dengang et dikt til ham:
    Vår po-lakk
    danset krakowjak...
    Og tra-la tra-la og så videre.
    Fortsettelsen husker jeg ikke lenger.......
    Og da benet var brutt,
    var også dansen slutt.....
Godt sagt! (1) Varsle Svar
  • Å fyrste! Har De virkelig kjent Beethoven?
  • Nå ja... jeg sto på venn-skap-elig fot med ham. Han hadde bestandig nesen i snusdåsen. Han var virkelig en komisk person.
  • Beethoven?
  • Nå ja, Beethoven. Kanskje det ikke var Beethoven , men en annen tysk-er. Det fins så mange tys-ke-re der...
    Men jeg mistet visst tråden.
Godt sagt! (6) Varsle Svar

Oberstinne Sofja Petrovnas likhet med en skjære gjaldt bare hennes måte å opptre på. Rent fysisk lignet hun mere en gråspurv.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Fyrsten lever vel et år til, høyst to, og etter min mening er det bedre å være en ung enke enn en gammel jomfru, for ikke å snakke om at du etter hans død vil være fyrstinne, fri, rik, og uavhengig!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Unnskyld at jeg spør , men hvorfor skulle ikke De passe som brud for fyrsten? For det første- De er pen; for det andre - De er enke; for det tredje - De er adelig; For det fjerde De er fattig (det er jo velkjent at De er ubemidlet); for det femte - De er en meget klok dame, derfor vil De elske ham, stelle godt for ham og sørge for å jage vekk dette kvinnfolket som er der nå . De vil også ta ham med til utlandet, fôre ham med mannagrøt og konfekt , helt til det øyeblikk da han forlater denne forgjengelige verden, noe som vil skje i løpet av et års tid, kanskje allerede om et par måneder. Da vil De være fyrstinne, enke, rik, og som belønning for Deres besluttsomhet gifter De dem så med en marki eller en general- intendant ! C'est joli, ikke sant?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fyrsten trekker litt på den ene foten, men han gjør det så behendig som om også dét skulle høre til siste mote."

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Han består langt på vei bare av løse deler som er satt sammen , han er ikke noe virkelig menneske! De så ham siste gang for seks år siden, men jeg for en time siden. Han er jo allerede halvt død , bare en erindring om et menneske, man har bare glemt å begrave ham ! Han har jo innsatte øyne, ben av kork , hele mannen står på fjærer, ja han snakker så å si ved hjelp av fjærer!"

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Hilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H Helseth