Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 9 av 9 sitater

Blodsukkeret stiger mye når du spiser kornvarer, uansett type. Dette skyldes at korn inneholder svært mye stivelse som gjenfinnes i blodet som glukose. Det samme gjelder poteter. Det er glukose som blir målt når man tar en blodsukkerprøve.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Diabetes type 2 skyldes for mye karbohydrater i kosten. Vi er ikke laget for å spise store mengder karbohydrater og har rett og slett overmannet kroppens naturlige evne til å håndtere alt sukkeret

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bare melken ga ham nesten 50 gram sukker per dag, og i tillegg fikk han i seg mye sukker fra jucie og frukt. Fra ris, pasta og brød fikk han rikelig med stivelse, som spaltes til sukker i tarmene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min og andres erfaringer viser at mange kan kutte insulintilførselen med 50-80 prosent, dersom de går over til et kosthold med lite karbohydrater. Det finnes også eksempler på at personer med diabetes type 1 har klart seg helt uten insulin i mange år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Trine merker at angstsymptomene kommer tilbake hvis hun skeier ut med karbohydrater. Det gjelder også kaffe med koffein, som bidrar til å heve adrenalinnivået. Noen mennesker kan drikke åtte kopper sterk kaffe uten at de merker noe, mens andre får skjelvinger, søvnproblemer og angst av en kopp eller to.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kristine kom tilbake etter fire uker og fortalte at hun hadde fått seg bedre etter bare noen få dager på den nye kostholdet. Hun sovnet lett og sov hele natten. Uroen og stresset i kroppen hadde forsvunnet, og magen fungerte normalt og var ikke lengre oppblåst. Dessuten hadde hodepinen og svimmelheten blitt borte, og energien og humøret var kommet tilbake. Søtsuget om kvelden forsvant, og som en bonus mistet hun raskt de seks kiloene som hadde sneket seg på de siste årene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mat med mye karbohydrater fører til et svingende blodsukker, og ved blodsukkerfall inntrer sult og søthunger, noe som ofte fører til inntak av mer karbohydratrik mat. Dette er en av årsakene til at relativt stillesittende mennesker som lever på moderne kost, øker i vekt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stivelse finnes i store mengder i kornprodukter, poteter og andre rotegrønnsaker. Når stivelse bryter ned i tarmene, går glukose over i blodet etter hvert som det spaltes i glukosekjedene. Dette skjer raskt og gir en betydelig stigning i blodsukkeret. Matvarer som inneholder mye stivelse, bør derfor spises i begrensede mengder.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Historiene i denne boken viser at disse pasientene oppnådde bedre resultater ved å spise lavkarbomat enn de oppnådde ved tradisjonell behandling. Mange kunne slutte med ulike medisiner som følge av kostendringene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

G LLene AndresenKirsten LundSverreBerit RBeate KristinTove Obrestad WøienBeathe SolbergHanne Kvernmo RyeTrude JensenMathildeKristineJulie StensethAnniken RøilMargrethe  HaugenHilde H HelsethHarald KLaila StenbrendenSol SkipnesAkima MontgomeryVidar KruminsLilleviPiippokattaINA TORNESsveinBjørg L.AvaFrode Øglænd  MalminJoakimVibekeIreneleserWenche VargasAnne-Stine Ruud HusevågToveAnneWangFriskusenSigrid Blytt TøsdalStig TEvaNorah