Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 2 av 2 sitater

Da Sokrates fikk se en stor mengde dyrebare gjenstander, smykker og kostelig innbo bli båret gjennom sin by under stor praktutfoldelse, utbrøt han:" Tenk hvor mange ting jeg ikke ønsker meg!"

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Når jeg i utlandet av høflighet er blitt spurt om jeg vil spise på fransk maner, har jeg alltid blåst av det og plassert meg ved de bordene der det var flest utlendinger.

Det er en skam å se franskmenn så beruset av denne tåpelige fordommen at de skyr skikker som er annerledes enn deres egne og føler seg utenfor sitt rette element så snart de har stukket nesen utenfor sin egen landsby. Hvor de enn er, tviholder de på sine vaner; alt fremmed får dem til å gyse. Skulle de treffe en landsmann i Ungarn, feirer de det bemerkelsesverdige møtet, de forbrødrer seg og forenes i en klagesang over de barbariske seder de får oppleve.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Roger MartinsenChristoffer SmedaasTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalBjørg Marit TinholtTrude JensenkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendlieIngvild SmgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik Vale