Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 9 av 9 sitater

Snart vil det ikke finnes annet enn kriger og røvere. Jeg gir dem dette rådet: Den som begår en skjenselsgjerning, bør forestille seg at han allerede har begått den , og han bør påta seg ansvaret for en fremtid som er like ugjenkjennelig som fortiden. Det nettopp det jeg gjorde, mens øynene mine, som allerede tilhørte en død mann , registrerte hvordan denne dagen , som kanskje var min siste, langsomt svant og natten bredte ut sitt diffuse mørke."

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er riktig nok at de eldste bibliotekarene benyttet seg av et språk som var temmelig forskjellig fra det vi nå har. Det er også riktig at bare noen kilometer til høyre er språket en dialekt, og nitti etasjer høyere oppe er det ubegripelig. Alt dette- jeg gjentar- alt dette er sant, men firehundre og ti sider med uforanderlige M C V kan ikke stemme overens med noe språk, så dialektalt eller primitivt det enn måtte være. "

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter at mordgåten er oppklart, følger et langt innblikk hvor det forekommer følgende setning: Alle antok at møtet mellom de to sjakkspillerne var en ren tilfeldighet. Dette utsagnet lar en ane at løsningen er feil. Den urolige leseren kikker tilbake i de kapitlene det dreier seg om og oppdager en annen løsning som er den riktige. Leseren av denne boken er skarpsindigere enn detektiven.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En del moralister hevdet at det å eie penger ikke behøver å føre til lykke,
og at det kanskje fantes andre og mer direkte former for lykke. "

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det målet han hadde satt seg var ikke uoppnåelig , selv
om det var overnaturlig. Han ville skape et menneske ved å
drømme det, drømme det frem i de minste detaljer og sette
det ut i virkelighetens verden. "

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det finnes et utall av ufattelige systemer, men alle har enten en tiltalende arkitektur eller et sensasjonelt preg.Metafysikerne i Tlön søker ikke sannheten, ikke engang sannsynligheten : De søker forbauselsen. "

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I den islamittiske religion har man en natt som kalles Nettenes Natt da himmelens hemmelige dører åpner seg, den ene etter den andre, og da vannet i krukkene er søtere enn ellers."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mens han levde led han, som så mange andre engelskmenn , av uvirkelighet. Nå når han er død, er han kanskje ikke engang det gjenferdet han var mens han levde. "

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi oppdaget (det var sent nok på¨natten til at en slik oppdagelse var uunngåelig ) at speil har noe uhyrlig over seg. Så kom Bioy Casares til å huske på at en av kjetteriets grunnleggere i Uqbar hadde hevdet at både speilet og samleiet er frastøtende fordi begge mangfoldiggjør mennesket. "

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KEgil StangelandLailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempett