Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 5 av 5 sitater

--- om en mann har en vorte på nesen eller pannen, så synes han jo alltid at menneskene ikke har annet å gjøre enn å gjøre narr av denne vorten, selv om han aldri så meget oppdaget Amerika.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

De har ingen ømhet: bare sannhet, og da blir det urettferdig.
(Aglaja til fyrst Mysjkin)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

... en viss åndelig sløvhet er visst nesten en nødvendighet hos alle dyktige mennesker, iallfall hos dem som går inn for å tjene penger.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Forresten, kan de ikke si meg hvordan jeg bør dø? Så det kan skje på den mest...dydige måte? Kan De si meg det?
- Gå forbi oss og tilgi oss vår lykke! svarte fyrsten stille.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ta og spør menneskene hva de mener med lykke! Colombus var ikke lykkelig da han hadde oppdaget Amerika, men da han var i ferd med å gjøre det. For ham var kanskje det lykkeligste øyeblikk de tre dagene før han oppdaget Den nye verden, da det opprørske mannskap i sin fortvilelse ville snu skipet og reise tilbake til Europa, vende tilbake! Det var ikke Den nye verden det dreide seg om, den kunne bare ha sunket i havet. Colombus døde nesten uten å ha sett den og faktisk uten å vite hva han hadde oppdaget. Nei, det som teller, er livet, ene og alene livet, det som betyr noe, er den stadige, uavbrutte oppdagelsesferden og ikke selve oppdagelsen!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Kristine LouiseBerit B LieOlemgePiippokattaWencheAnne-Stine Ruud HusevågDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig T