Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 3 av 3 sitater

Huset hans er ikke like flott som Roths hus, det er ikke plantet frukttrær og blomster rundt. Den alminnelige oppfatningen er at dette er fordi Jarvis Poulter er enkemann og bor alene. En mann kan godt holde et hus i skikkelig stand, men han vil aldri - så sant han er et realt mannfolk - gjøre noe særlig for å pynte opp. Ekteskapet tvinger på ham både pynt og fjas såvel som flere følelser, og samtidig beskytter det ham mot de innerste dyp i hans egen natur - så som hardhjertet gjerrighet eller ødslende latskap; videre beskytter det han mot skitt og elendighet, mot overdreven søvn eller for mye lesing, drikking, røking eller fritenkeri.
Fra novellen Meneseteung.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Første gang jeg så Richard minnet han meg om det min far pleide å si. Han sa at dersom en fyr var halvparten så smart som det han tror han er, så ville han være dobbelt så smart som det han egentlig er.
Fra novellen Jupiters måner.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Den gang skulle kvinnekroppen være frodig og moden, og vokse seg til minst størrelse åtteogførti, som tegn på at de i det hele tatt fikk noe ut av livet, deretter - og da kom det an på hvilken sosial klasse de tilhørte, og hva slags ambisjonsnivå de hadde lagt seg på - ble de enten løse og dvaske, dirrende som vaniljekrem under falmede bomullskjoler og fuktige forklær, eller formet av korsetter der faste kurver og stolte linjer ikke hadde noe å gjøre med sex, men alt å gjøre med rettigheter og makt.
Fra novellen "Familiene Chaddeley og Fleming".

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

TralteHeidi HoltanMari BaardsethTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalLailaAnitaINA TORNESJohn LarsenCaroline Ekornes JohannessenBerit B LieHege LMorten BolstadAkima MontgomeryLinnPrunellaVigdis VoldRandiASissel ElisabethDemeterRonnyInger-LiseFrode TangenAnneWangHeidi LTone Maria JonassensvarteperAnneLars MæhlumHilde H HelsethGrete AmundsenHarald AndersenEllen E. MartolPiippokattaHanne MidtsundAnne-Stine Ruud HusevågTonesen81Kirsten LundAnn ChristinBjørn Sturød