Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 11 sitater

Slik var det med kvinnene og krigen. Mennene dro ut, hustruene ble sittende igjen hjemme med barna, som de alene måtte ta seg av og fø og oppdra. Mennene dro ut for å ta liv, kvinnene ble sittende igjen hjemme for å bevare liv.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Å streve videre en dag om gangen, og sette inn og bruke alle de krefter og evner en hadde - det var nybyggerens lodd og forutbestemte tilværelse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det var unødvendig å si med ord det som var selvsagt. Og ut fra gjerningene, kjente de hverandres tanker. Hva mennesker sa, behøvde ikke bety noe. Hva mennesker gjorde, betydde alt.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

-- Har du noen gang forsøkt å slutte å drikke?
-- Annen hver dag i ti år!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kapteinen sa at Karl Oskar ville bli en prima soldat og krigsmann, så storbygd og kraftig som han var, og og en nybygger var jo vant til et hardt og anstrengende liv. Selv spøkte Karl Oskar også, og svarte at bare var redd at den store nesen hans ville være i veien når han siktet med geværet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I det gamle territoriet hadde demokrater og whigs kjempet om makten. Men i 1855 var det oppstått et nytt parti, som var grunnlagt i Michigan året i forveien og som kalte seg republikanere. Det ga løfter om store fordeler for nybyggerne og ville legge jorden åpen for innvandrende nybrottsmenn uten at den skulle koste en cent. Det ble nybyggernes eget parti.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

De hvite var kommet til indianerne med kolearaen, smittekoppene og den veneriske syken. Når de nå kom med kristendommen også, så trodde indianerne selvsagt at det var tale om en ny slags djevelskap som skulle lures på dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Slik var det med kvinnene og krigen: Mennene dro ut, hustruene ble sittende igjen hjemme med barna, som de alene måtte ta seg av og fø og oppdra. Mennene dro ut for å ta liv, kvinnene ble sittende igjen hjemme for å bevare liv.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Men hvor dypt Kristina enn ynket de svarte stakkarene, så trodde hun ikke nedslaktning av andre mennsker var den rette måten å hjelpe negrene på. Gud kunne ikke ville at enkelte mennesker skulle ta livet av hverandre i tusenvis for at andre skulle få slippe fri sitt slaveri.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det norske kvinnemennesket var stubborn og sta som en bukk, men riktig flink hvis en bare lot henne gjøre som hun ville, og ikke sa henne imot. De norske var svært lett å komme overens med, så sant en bare lot dem få sin vilje.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag