Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 15 sitater

Innmaten var tatt ut av slaktet. Sterkodders veldige buk åpnet seg rengjort og tømt. Karl Oskar hadde fått i stand et varmt, beskyttende rom til sin sønn.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Gud hadde ikke noe sted gitt noe påbud om lønn til prester, fortsatte pastor Erland Tørner. Om det var det ingenting foreskrevet i Bibelen. Og Jesus lovte ikke apostlene sine noen lønn da han sendte dem ut for å forkynne evangeliet for all verdens folkeslag. Apostlene levde i den største nødtørftighet, ved sine henders arbeid og av hva medmennesker gav dem. Jesus opprettet ingen prestekall eller bispeembeter for dem. Han innsatte ingen stiftsøvrighet, opprettet ingen prestegårdsjord. Embeter for evangeliets forkynnere kom til langt etter hans tid på jorden, etterat de som satt med makten, hadde overtatt og forfalsket hans lære. Vår tids største hindring for kristendommens utbredelse i verden var de statslønnede presteembetene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Gjennom det nye landets krav til innvandrerne utviklet det seg i dem krefter som de ikke hadde hatt bruk for i hjemlandet. De forvandlet Amerika - og Amerika forvandlet dem.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kristendommens stifter ble født i en stall. Det var helt i sin orden at den første kristne menighet i villmarkene ble stiftet i en låve.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Piken av hedningefolket kunne ingen dømme, for hun kjente ikke Guds ti bud.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En skulle aldri gå til overdrivelse på det åndelige område heller. Mannen hennes holdt omtrent ti gudstjenester i uken på forskjellige steder, og det var så mye han bare kunne orke og makte. Reisene på veiene i Territoriet slet ham aldeles ut. Og hverken Gud eller mennesker hadde noen glede av overansterngte prester som kom hjem fra prekenreisene sine så utslitte at de hverken klarte å be aftenbønn eller å oppfylle sine ekteskaplige plikter mot konene sine.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jonas Petter hadde sagt til ham: "Ta deg en kone ! Da får du så mye å gjøre om natta at du verken orker eller trenger å drikke brennevin om dagen".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gi en kvinne nål og tråd og det tøy hun trenger, og hun forvandler seg selv til en dronning, og hjemmet ditt til et slott !

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For det åndelige hadde det ingenting å si hvordan en kirkens tjener gikk kledd. Kristus selv hadde ingen fine klær, bare en simpel manns kjortel å svøpe om seg, han hadde verken støvler eller sko eller noen slags fottøy, men måtte gå barbent som en tigger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det lot seg ikke gjøre i en håndvending for noe menneske å bytte fedreland og gjøre borte til hjemme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundAndreas BokleserVioleta JakobsenPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid Kjendliesomniferum