Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 7 av 7 sitater

Da de hadde lagt seg om kvelden, skulle Stumpen som vanlig bort på kona. For han krøp på henne så titt som hun bare kunne ønske, og forsømte henne ikke for andre kvinnfolks skyld. Og hun lot som hun gjerne ville ha ham i seg. Så han var jo i god tro, den arme mannen. Ikke kunne han vite at kjerringa hadde slipt en kniv og gjemt den under brisken.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den ene av dem visste hva han ville gjøre. Han var den første i disse traktene,

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Brusander hadde ike vært noe heldig med sine kirkeverger: En stjal seg inn i sakristiet en soknedag og drakk av altervinen, så prosten om søndagen måtte innstille det tillyste skriftemål. En annen viste seg drukken i kirken og snudde salmenumrene opp ned på tavlene. En tredje hadde en hellig juledags morgen gått bort i en krok på galleriet og latt vannet mens flere kvinner så på.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er bare de dristige og de foretaksomme som vet nok. Det er de som får det til å ulme, det er de som rokker ved uforanderlighetens lov. De gjør seg fri fra mengden og fyller noen små skip. Spredte dråper samler seg til en bekk som vider seg ut og vokser til en mektig elv.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ryktet har raske føtter, nye beretninger når frem, bud går fra granne til granne, fra grend til grend, fra bygd til bygd. Lik frøene som flyr med vinden, er disse uroens bud - et frø faller ned og gror i en menneskesjel og driver sitt verk i det skjulte. De er sådd i dølgsmål: Alle undrer seg når det spirer og gror.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Om Arvid ga seg i vei til fots (fra Norge til Amerika), ville det ta ham åtti år å kome frem, akkurat passe til at han kunne gå å legge seg i graven. Og så trengte han å ha med seg skomakeren, så han kunne lage nye støvler til ham noen ganger om året, istedenfor dem han slet ut.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Videre fantes det i sognet 274 tjenestefolk, 23 legdfolk, 104 "ordinære fattiglemmer", 18 halte og gebrekkelige, 11 døve og stumme, 8 blinde, 6 svaksynte, 13 helt vanføre, 4 lamme, 5 undermålere, 3 idioter, 1 "halvidiot", 3 horer og 2 tyver.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag