Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 8 av 8 sitater

Menneskets erindringer er upålitelige og fortiden som var avviker lite fra fortiden som ikke var.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det spiller ingen rolle hva mennesket mener om krig, sa dommeren. Krig er evig. Man kunne like gjerne spørre mennesket hva det mener om stein. Krig har alltid funnes. Krig ventet på mennesket fra før det ble til. Den ypperste virksomheten ventet på sin ypperste utøver. Slik har det vært og slik vil det alltid være. Slik og ikke annerledes.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Sannheten om verden, sa han, er at alt er mulig. Hadde dere ikke sett alt den rommer fra fødselen av og derved tappet den for dens merkverdighet ville den ha fremstått for dere som det den er, en tryllekunst på et tivoli, en feberdrøm, en transe befolket med fantasifostre uten analogier eller presedenter, et omreisende karneval, et ambulerende sirkus hvis endelige destinsjon etter utallige teltplugger på utallige gjørmete jorder er unevnelig og katastrofal hinsides enhver forstand.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Han snakker nederlandsk, sa ekspresten.
Nederlandsk?
Jepp.
Guttungen så på ekspresten og bøyde seg over lappingen i gjen.
Jeg har nemlig hørt han snakke det. Vi avskar en gjeng gale pilegrimer oppe ved Llano og gamlingen som ledet dem snakket til oss på nederlandsk som om vi befant oss i nederlendene alle mann og dommeren svarte han prompte på samme tungemål. Glanton holdt på å ramle av hesten. Ingen av oss ante han kunne det språket. Vi spurte hvor han hadde lært det og vet du hva han sa?
Hva sa han.
Han sa han hadde lært det av en nederlender.
Ekspresten spyttet. Jeg kunne ikke lært det av ti nederlendere engang.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Man kan ikke forstå sin egen hjerne for man har ikke annet enn hjernen å forstå den med. Man kan forstå sitt hjerte men ønsker ikke å forstå det. Og med rette. Best å ikke få innsyn i det.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bare den som har gitt seg fullstendig hen til krigens blod, som har vært i avgrunnen og sett angsten i hvitøyet og omsider erfart at den snakker til dypet av hans hjerte, bare den mannen kan danse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De så tross alt ikke ut som menn som kunne tenkes å ha whiskey de ikke hadde drukket.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hva enn som eksisterer, sa han. Hva enn i skaperverket som eksisterer uten min viten eksisterer uten min aksept.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliStig THarald KNerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAva