Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 2 av 2 sitater

Vel fremme ved kirkegården ble Garcia Lorca banket gul og blå med geværkolber før han ble skutt og kastet i en umerket grav. Umiddelbart etterpå ble hans bøker brent på Plaza del Carmen i Granada. Etter fascistenes maktovertagelse, ble hans verker bannlyst fra Francos Spania for alltid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En mann fra de internasjonale brigadene fortalte at en militssoldat, etter å ha skutt en herreløs hund som sliket i seg hjernen til en død mann, trakk unnskyldende på skuldrene og forklarte at hundene var i ferd med å få smaken på menneskekjøtt. Katter og rotter ble også brukt som mat, selv om det var for å forbedre den tynne linsesuppen. Avlivningen av en fugl i Madrids zoologiske hage skyldtes imidlertid ikke sult, men det stakkars dyrets evne til å imitere plystringen fra dalende granater.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

FarfalleMarianne MHarald KLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieAlice NordliStig TNerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland Skjeggerud