Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 2 av 2 sitater

Poesien er ikke begrænset til tid og sted, og aller mindst til norsk husflid og folkekunst. Norsk bevissthet må kunne bære, at fjøset, fabrikken og fiskeskjøiten - de være nævnt med all den hæder og takknemmelighet de har krav på - ikke kan frembringe hvad f.eks. litteratur-æstetiske materier har bruk for av teknisk, differentiert terminologi. Vi er snart den eneste nation i verden som offentlig bekjender den tro, den sociale norm, at det ikke må tåles forskjel i art, fordi det er ensbetydende med forskjel i værdi. Denne like komiske som skjæbnesvangre feiltagelse vilde ihvertfald bli indlysende for en litterat, som på tilsvarende måte reiste forlangende om, at Instittutet for Filosofi og Idehistorie fra i dag skulde træffe alle landsgyldige bestemmelser m.h.t. fiskeredskaper, traktortyper og krøtterslag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Saa brast hans hjerte, og folk samledes for at mindes ham. Ingen forstod ham, og mindst forstod han sig selv, men alle følte, at hans ord var den høieste visdom.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

BertyBerit RJarmo LarsenTuridmajaTheaPiippokattaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsEllen E. MartolTanteMamieHarald KHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenGrete Aastorp