Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 9 av 9 sitater

Han åpner det tikkende uret for henne, det innerste lokket, slik at selve verket er skinnende, dirrende åpent. Hun får det i hånden og ser, det beveger seg, det er som å holde en levende organisme, som hjerteslagene hos en fugleunge kjenner hun den, tiden, hun holder den i hendene sine nå, holder noe forunderlig som ingen kan stanse, holder de gylne, små hjulene som griper fast i hverandre, får viserne til å gå rundt, sekundene til å bli timer ...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En tørr, liten latter fra prestemunnen kom det, tørrere enn smuler av fjorgammelt brød.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Der veien krysser en annen vei, er det viktig å gi seg tid.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Dumheten veide ingenting, men kunnskapen, den kunne knuse et menneske. [...] Kunnskapen, den var som en nisse som klorte seg fast i nakken på folk, der slapp den ikke taket om den først var kommet til, der ble den hengende og ga dem aldri mer fred, ikke så lenge de levde. At de som slapp denne børen beveget seg lettere var en kjent sak.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Er det ikke slik for alle mennesker her i verden, at det fremmede lokker og drar, men at det er best, tross alt, å alltid vende tilbake til sine egne?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Men bøndenes skikker og bøndenes hjerter, hvem kan forstå dem? Nei, hvem kan forstå dem?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det finnes jenter som skinner og er synlig for alle, fordi de har vært vakre fra fødselen av, eller fordi kjærligheten gir dem skjønnhet.
Andre forsvinner, glir bak en hinne, har aldri vært virkelig synlige, eller velger selv å gå inn i et ikke-liv, fordi det levende livet er for smertefullt til å bæres.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nei, tatere kan dette ikke være, de tar seg ikke post, de som er av det folket, de er sine egne direktører, kan aldri ha noen over seg, etter hva han har hørt. Tigger de arbeid av andre, er det i ytterste nødsfall, og lenge blir de aldri noe sted, for så sykner de...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dumheten veide ingenting, men kunnskapen, den kunne knuse et menneske. Var det derfor Pavo-Lina gikk så skjevt og haltende, var det byrden av det å vite for mye som hadde gjort henne sånn?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken