Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 3 av 3 sitater

Sinne avvises, fortrenges eller misforstås ofte av det våkne sinnet. Derfor opptrer det så ofte i drømmer. Sinne kan representere verdifulle sider av psykisk utvikling, som mot, besluttsomhet og lederskap, og knyttes ofte til den rensende virkningen av rettferdig harme. Selv i mer negativ form kan sinne være verdifullt i drømmer, for her kan det absurde eller destruktive ved det komme til syne. Dessuten gir drømmene ofte en indikasjon om hvilke områder det ville vært riktigere å rette sitt sinne mot.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Drømmer er samtaler vi fører med oss selvpå et symbolspråk som formidlerbudskap mellom de ubevisste og bevisste plan i sinnet. Vi er både forfattere og aktører i drømmene våre, og det er vi som best kan avgjøre hva de betyr.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Drømmelandskap er på ingen måte noen likegyldig bakgrunn - tvert imot, de kan oppleves intenst. Et landskap kan være smertefullt ensomt, eller det kan være gjennomstrømmet av forunderlig velvære. Hvis landskapet har myke konturer og vekker sterke følelser, er en mulig tolkning at det representerer en kropp, særlig mors kropp. Drømmesteder kan også representere selve sinnets topografi - for eksempel kan et ukjent strøk i en fjern bydel være symbol på det ubevisste. Tilsvarende kan nattscener være et bilde på de mørke dyp i selvets indre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Stig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboritaolineKirsten LundCecilie MLailaHeleneEgil StangelandLene AndresenMorten MüllerGodemineHilde Merete GjessingHilde VrangsagenMarit HøvdeInger-LiseIreneleserG LIngunn STerje MathisenCarine OlsrødAneKorianderBjørg L.Julie StensethKarin BergPi_MesonJarmo LarsenTatiana WesserlingHarald K