Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 16 sitater

(...) det eneste uoprettelig vonde, vi kommer ut for, har vi altid forskyldt selv. Og hvis man ikke kan træne sin vilje til at beherske sine stemninger og drifter og denslags, hvis man ikke længer er herre over sig selv, gjør man bedst i at skyte sig, sier Jenny.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

For de menneskene var jo noe tilfeldig. Fordi hun var som hun var, hadde allting hendt. Hennes sinn måtte svaie og bøye seg villsomt for et pust en dag, fordi det hadde vokst i været så rankt og spedt. Og han selv hadde trodd hun kunne vokse som et tre vokser, og han hadde ikke forstått, hun grodde bare som en blomst, en skjør og saftfull stengel, som higer i været for å få sol og få slå ut i blomst med alle sine tunge, lengselsfulle knopper. Bare en liten pike hadde hun vært, hun og. Og det skulle være den evige sorg i hans sinn, at han hadde ikke sett det før det var for sent.

For hun kunne ikke rette seg igjen, når hun engang var blitt knekket. Hun var likesom en liljeblomst, og de kan ikke skyte fra roten igjen hvis den første stengelen ble brutt. Intet var det i hennes vesen av smidig og frodig. Men slik hun var, elsket han henne.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ingen kvinne har født det barn hun drømte om da hun gikk svanger. - Ingen kunstner har skapt det verk han så for seg i unnfangelsens stund. - Og vi lever sommer efter sommer, men ingen er den vi lengtet mot da vi bøyde oss og plukket de våte blomster under vårens stormbyger. -

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det er sorger som er gode - velsignet gode, skal jeg si deg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg hadde ikke evnen til å se virkeligheten - jeg kunne bare oppfatte speilingen av den i andres drømmer.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg er jo kunstnerdame, forresten, gudskjelov. De venter snart ikke annet av oss enn at vi skal gjøre litt skandale av og til.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Selve det å leve betyr ikke det samme for to mennesker.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Fransiska sukket tungt: «Uff ja. Det er derfor jeg tror sommetider jeg burde gå i kloster, Gunnar. Når jeg sitter utenfor og ser på, så synes jeg, jeg skjønner. Men når jeg er oppi det selv, så blir jeg aldeles forvirret.»

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"For hun kunne ikke rette seg igjen, når hun engang var blitt knekket. Hun var likesom en liljeblomst, og de kan ikke skyte fra roten igjen hvis den første stengelen ble brutt."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Men der er jo ingen glede som er lykke, uten man kan dele den med andre.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageAnne-Stine Ruud HusevågGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GPiippokattaLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig THanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveLogikaKaramasov11Agnete M. Hafskjold