Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 2 av 2 sitater

Men hvem skal jeg så ha mest tiltro til, sosialøkonomien eller moralen? – Sosialøkonomiens moral er ervervet, arbeidet og sparsommeligheten, nøkternheten, – men sosialøkonomien lover meg å tilfredsstille mine behov. – Moralens sosialøkonomi er rikdom på god samvittighet, på dyd osv., men hvordan kan jeg være dydig når jeg ikke eksisterer, hvordan kan jeg ha god samvittighet når jeg intet vet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sosialøkonomien, denne rikdommens vitenskap, er derfor samtidig forsakelsens, sultens, besparelsens vitenskap, og den kommer da også virkelig så langt som til å innspare til og med menneskets behov for frisk og ren luft og for fysisk mosjon. Denne den vidunderlige industris vitenskap er samtidig askesens vitenskap, og dens sanne ideal er den asketiske, men ågrende gjerrigknark og den asketiske, men produserende slave.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

andreas h. o.TheaIngrid HilmerIngvild SLise MuntheTonesen81Hilde Merete GjessingBjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtKirsten LundHarald KRune U. FurbergLilleviIngunn SBjørn SturødCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GPiippokatta