Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 15 sitater

Krigen mot de alvorlig handikappede i fysisk og psykisk henseende sluttet ikke med Nazi-Tysklands nederlag (...)

Den foregår fremdeles i verden, og den kommer til å fortsette så lenge det finnes mennesker som ikke vet hva det vil si å være menneske, så lenge det finnes mennesker som mener at mange levende ikke er verd at en lar dem få leve. Eller at det er liv som ikke er verd å bli født!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Deres retningslinjer skal altså kunne dra et skille mellom de menneskelige og de ikke-menneskelige, og de ikke-menneskelige skal dø. Anser De disse retningslinjene for menneskelige?"

"Ja, for jeg anser ikke det liv disse stakkars vesener lever, for menneskelig."

"Hvor går grensen? Når blir et menneskelig liv umenneskelig?"

"Når det ikke kan reagere menneskelig overfor et annet menneske. Når det ikke kan omgås menneskelig med noen." (...)

"Det kan en ikke engang si om de aller svakeste på sjel og legeme her i Bethel (...) Hvis de ville si det om noen her i Bethel, er jeg redd jeg ville måtte spørre Dem, dr. Brandt, om De er i stand til å omgså menneskelig med et annet menneske."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Har livet noen menneskelig verdi for disse stakkars vesener som er født uten minste spor av intelligens? Eller som misfostre, naturens feilgrep? Betyr livet noe som helst for dem sammenlignet med det livet vi kjenner til? Har de noen glede av å være i live? Er det ikke bedre for dem å få dø?" (...)

"La meg aller først si at disse barna er Guds barn like mye som De og jeg."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Snakker de om maskiner som har brutt sammen, eller om mennesker? Hvis De snakker om mennesker, så er Deres retningslinjer umenneskelige. Det er også umenneskelig å snakke om å hjelpe noen mennesker ved å myrde andre. Hvem gir Dem rett til å være umenneskelig for å kunne hjelpe noen mennesker?"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For henne gjaldt det tiden nå. Fortiden var fortid, klar og tilgitt. Fremtiden var lagt i Guds hender. Nå var alltid akkurat nå, dette enestående øyeblikket da hun kunne dele Guds kjærlighet med andre - og det var hennes fryd.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var altså en krig mot sinnslidende, åndssvake, utilregnelige, epileptikere, vanføre og gamle. Og imot alle som hadde vært på institusjon i over fem år.

De nazistiske supermenn, de sterkeste i fysisk henseende, hadde erklært krig mot de svakeste, de som de anså for uegnet til å leve.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Når menneskelig tenkning er kommet til en blindgate og ingen utvei ser for sine problemer," sa pastor Fritz rolig, "så kan troen strekke sine vinger. Det har aldri vært bedre livsvilkår - for troen."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Du behøver ikke å skamme deg over tårene dine. Tårene er også en av kjærlighetens gaver. Men tenk hvor rike vi er alle sammen, fordi Jesus forlot sitt himmelske hjem for å komme til oss og være vår venn!"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"du har rett når du sier det er skår i alle ting. Gud ser det skåret bedre enn vi gjør, og skåret er mye verre enn vi tror det er. Derfor sendte Gud sin Sønn fra det himmelske hjem til vårt jordiske hjem. Ikke for å lime skåret sammen igjen, men for å gjøre alle ting nye. Derfor er julen så vidunderlig!"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Å, nå kan jeg høre at det er advent! Dere forstår det, barn, at advent er en stille tid, da vi forbereder hjertene våre på Jesusbarnets fødsel."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Marianne MHarald KBjørg Marit TinholtJarmo LarsenChristoffer SmedaasEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageMartinMorten Bolstad