Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 2 av 2 sitater

En sønn av kong Inge, hadde han sagt! Men selv ikke hans nære menn trodde ham på hans ord. Det var ingen reisning over Jon. En mann uten ære, - med lite av den klare tanke som kong Sverre alltid lovpriste både hos andre og hos seg. Uredd var han heller ikke, et slett redskap for bispeflokken og mennene i kutte, - de som dro hettene for åsynet og svor forbannelser over landets konge, mens de lot leppene lovprise Gud. En slik mann var Jon Kuvlung. Men da han lå på sine gjerninger, død som en fisk på land, halvnaken, med et sår i hodet, det skjemte ham ut og fikk ham til å ligne et kotkar, - da stod jeg og så på ham. Der sto også kongen. Da sa Sverre: - Nå er han en vakker mann.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hallvard drømte en natt at noen kom for å henge ham, og han gikk til kong Sverre og spurte om kongen trodde han var sanndrømt. Kongen sa: - Bær inn børdet, Hallvard, og tøv ikke!
Hallvard bar inn brødet og sa: - Jeg drømte også at noen ga deg gift i maten, herre konge - -.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Heidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundHarald KSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsvein