Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 5 av 5 sitater

Den som tar sine egne følelser alvorlig, vil ikke være i stand til å spotte andres, likegyldig av hvilket slag de er. Man kommer seg ut av foraktens onde sirkel.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

I samme øyeblikk som barnet oppfattes som en eiendom disponibelt for ens egne formål, finner det sted et maktinngrep i dets levende utvikling og vekst.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Barnet har et urbehov for å bli sett, tatt hensyn til og tatt alvorlig som det det til enhver tid er og som sentrum for sin egen virksomhet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Vi blir ikke syke av det vi selv gjennomskuer, det gjør oss opprørske, sinte, triste eller avmektige. Det som gjør oss syke, er det vi ikke gjennomskuer, den samfunnsmessige tvangen vi har tatt opp i oss gjennom mors øyne og som vi aldri kan bli kvitt gjennom lesning eller dannelse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

... og Gud selv fant nok en utvei,

en overlegen positur, et

blendverk ... slik som det

alltid lyktes de mektige voksne

å trekke det lengste strå

til slutt, bestandig

få deg til å skjemmes,

aldri se deg som sin like,

men evig og alltid ydmyke

deg med velviljens grusomme maske

Hermann Hesse: Barnesjelen (Die Kinderseele)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

may britt FagertveitReadninggirl30bandiniBjørn SturødMarit HåverstadAgnete M. HafskjoldMarianne MTurid KjendlieDemeterHanne Kvernmo RyeIngeborg GTor-Arne JensenCarine OlsrødAnneBeathe SolbergKari MeretePi_MesonPiippokattaKirsten LundTorill RevheimBjørg RistvedtHarald KLinda NyrudTone SundlandIngunn SJulie StensethSolveigMonica CarlsenJBStine SevilhaugTone HRufsetufsaEgil StangelandsvarteperMargrethe  HaugenTine SundalHildeToveHeidiTine Victoria