Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 4 av 4 sitater

Den sanninga vi finn i dei historiske segnene er ikkje den same som den vi møter i rettsprotokoller og historiebøker (...) I episk ikledning gjev dei (segnene) oss allmugen sine reaksjonar og refleksjonar, allmugens inntrykk og røynsler, og kanskje ikkje minst allmugen sin dom over og forklaring av det som har hendt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Endeleg skal takast fram eit særdrag som spring i augo så fort ein set seg til med rettslege kjelder. Det er den uvanleg sterke tendensen hjå folk i desse bygdene - både i millomalderen og noko lenger fram i tida - til å slå både kvarandre og framande heilt eller halvt ihel. Eit tradisjonelt åtferdsmønster av dette slaget kan kanskje oppfattast både som ei årsak og ein verknad av Telemarks seine innordning i riket.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Om det kjem skade på varane dine, og du sidan skal selja dei,så løyn det aldri for han som kjøper Då heiter du ikke svikar. Syn han den skaden som er på varene, og bli sidan samde om handelen dykkar som de kan. Set god pris på varene dine, og likevel nær det du ser du kan ta, men ikke over måt. Då heiter du ikkje prakkar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingen ting er vissare for mennesket enn døden, og ingen ting uvissare enn dødsstunda.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

somniferumTherese HolmEgil StangelandLars MæhlumHeidi HoltanKirsten LundLailaBerit B LieIngunn SReadninggirl30LilleviAnne LiseAndreas BokleserNorahStig TPrunellaMarkus IngebretsenRufsetufsaPiippokattaKarina HillestadSynnøve H HoelRoger MartinsenIrene KnudsenPer LundHarald AndersenAnne Helene MoeToveAnneWangCathrine PedersenMarenKikkan HaugenAnneIrenelesergretemorCarine OlsrødHarald KAnne Berit GrønbechBård StøreStian AxdalGunn Duaas