Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 4 av 4 sitater

De dyrker ikke jorden; de gjerder alt inn til beite, de river hus, jevner landsbyer med jorden og lar bare kirkene stå igjen -- til sauefjøs. Og som om ikke nok land var kastet bort til jaktmark og dyrehager, forvandler disse gode herrer all bygget og dyrket grunn til ødemark (Om adelsmenn og godseiere på Henrik 8s tid).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

... din kjære Platon mener til og med at en stat kan bli lykkelig bare hvis filosofer regjerer eller kongene filosoferer. Hvor uoppnåelig må ikke da lykken være, hvis filosofene ikke engang vil nedlate seg til å gi kongene råd!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dere dømmer dem som stjeler til de strengeste og gyseligste straffer, mens det ville ha vært meget bedre å hjelpe dem til et rimelig utkomme, slik at ingen skulle være tvunget først til å stjele, og så bli tatt av dage for det. (England under Henrik 8)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hver og én lever under alles vaktsomme øye og er nødt til å utføre sitt vante arbeid og bruke sin fritid på en sømmelig måte (Om den sosiale kontrollen i Utopia).

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Therese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandHarald KLinda NyrudPi_MesonPiippokattaStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer Smedaas