Når fortidens mennesker så gjenferd eller støtte på de underjordiske, skal det efter sigende ikke ha gjort synderlig sterkt inntrykk på dem; det bekreftet jo bare deres bilde av verden. Men vi moderne, snørrhovne funkis-mennesker, som går med årsaksloven i bukselommen og betrakter universet som en lettløst geometrioppgave, vi tåler ganske enkelt ikke å oppleve denslags. Hvis vi et eneste øyeblikk får mistanke om at regnestykket ikke stemmer, blir vi hjelpeløse som barn, og den store, flaggermusaktige mørkeredselen slår ned over oss.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Fantastisk bok! Får litt gåsehud på armen bare jeg tenker på den faktisk. Har du hørt radioteaterets glitrende og etterhvert så gamle at den kan kalles klassiske versjon? Jeg og lillesøstra mi satt klistra til radioen i litt for ung alder og pådro oss nok en smule mørkredsel, men det var verdt det :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det høres bra ut! Jeg har ikke lest den ferdig ennå, ble blant annet hindret av en vaskemaskin som slo seg vrang i kveld (sukk...), men den virker fryktelig lovende og spennende og utspekulert så langt, om jeg kan si det sånn, hehe. Er fryktelig nysgjerrig på hva løsningen(e) kan være på mysteriet. Og elsker måten André Bjerke skriver på, sitter og humrer titt og ofte også og gleder meg over språket...

Radioteaterets versjon har jeg bare hørt om tidligere dessverre. Men den skal anskaffes etterpå har jeg nå lagt planer om. Den frister den også, og er veldig glad i mange andre av deres dramatiseringer som jeg har hørt tidligere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da bør du absolutt få tak i Radioteaterets De dødes tjern også. Elsker stemningen i den dramatiseringen og kan høre den mange ganger uten å gå lei.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, den har jeg også lyst til å høre. Boka er en stor favoritt... jeg grøsser stadig av den ekle kråka, selv om det er n'te gang jeg leser om den. Forbaskede fugl! ;)
Har du sett filmen forresten?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg har sett filmen, men det er så lenge siden at jeg har lyst til å se den igjen. Husker bare få klipp av den:( Men boka har jeg lest mange ganger. Elsker måten Bjerke skriver på. Han får frem en ekkel stemning på en enkel måte. Leser De dødes tjern hver påske. Har blitt en tradisjon det gitt.... Men kanskje det er på tide å se filmen igjen?...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

MarteHarald KIngunn SgretemorSol SkipnesTheaBenedicteBeathe SolbergIreneleserStig TKirsten LundNina J.B.PiippokattaGrete AastorpTone HHeidiRandiTor-Arne JensenHeidi HoltanMorten JensenVibekeAud Merete RambølRoger MartinsenAmanda AHanne Kvernmo RyeSynnøve H HoelEllen E. MartolAnne-Stine Ruud HusevågtuhamreMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingLailaReadninggirl30TanteMamieReidun Anette AugustinChristoffer SmedaasBirkaLeseberta_23Aud- HelenTorill Revheim