He was no judge of male looks, but he could see Chaplin’s appeal to women who liked their men dark and edgy, possessing an air of danger, a cross between a modern day Heathcliff and Sweeney Todd.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Hva synes du om boken? Hun har vært en av mine favoritter, men jeg har vært skuffet over de siste. Sender lenken til en heller drepende kritikk som er interessant også: http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2010/05/16/AR2010051602710.html

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er nok også desverre ferdig med Lynley og hadde også en gang et nært forhold til ham og Havers. Ga meg etter "A Place of Hiding", som for øvrig var en opptur etter den Sonja-boka (gidder ikke sjekke tittelen akkurat nå :)). Har dere noe å anbefale som erstatning? Har lest en del Donna Leon, og liker godt Brunetti og settingen i Venezia. Tror jeg må inn på Amazon og sjekke om det har kommet noe etter "Blood from a Stone"...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har vært inne og snoket i boksamlingen din og ser at vi har lest en god del av de samme krimbøkene, dette gjør det vanskelig å anbefale noe nytt til deg. Mine favoritter i denne sjangeren er Colin Dexters Morse-bøker, P.D. James bøker om Dalgliesh, B. Akunins Fandorinbøker og Arnaldur Indridasons bøker om Erlendur - jeg ser du har lest bøker av alle disse forfatterne.

De eneste gode krimbøkene jeg kommer på, som det ser ut til at du ikke har lest ennå, er svenskene Roslund og Hellströms bøker. Bøkene er samfunnskritiske og har ofte gode plot - forfatterne viderefører med andre ord den svenske krimtradisjonen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for tips :) Det er vel bare Agatha Christie som kan konkurrere med P. D. James. Akunin og Indridason har jeg hatt planer om å supplere, Roslund og Hellström er nye for meg og skal sjekkes ut :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"With no one as witness" er også god, og ellers synes jeg Peter James skriver gode krimbøker. Og så liker jeg Jan Mæhlum riktig godt, moro med en nordmann, og han er etter min mening bedre enn Staalesen, som også er en mesterlig skildrer av Bergen, min hjemby .

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tror jeg bare har lest en Jan Mæhlum for lenge siden, lånte på biblioteket og husker ikke hvilken, bare at den ikke falt helt i smak. Kanskje han skal få en ny sjanse? Staalesen har jeg lest mye av, men Peter James er ukjent for meg, så da har jeg mer jeg kan sjekke ut :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det var morsomt en gang, hva! Jeg savner det godt skildrete vennskapelige forholdet mellom Lynley og Havers. Tror EG har forelsket seg i det engelske aristokrati. Skildringene av Havers og hennes liv har på mange måter vært de mest interessante, og jeg hadde håpet på mer av henne, og også av Nkata. Min favorittbok er "Deception on his mind". Enig med deg i at historien ikke er troverdig, og den er i tillegg så lang og oppstyltet. Jeg kommer nok til å lese den neste også, men jeg frykter at hun er utskrevet. Synd! Ha en god jul og husk at det er fjorten dager mellom jul og nyttår!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryKirsten LundHarald KHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig T