Nederst i ranselen

Gamle epler
steinharde matpakker
fettstifter og blyantspiss

Spiker
dueringer
krampespretterter og
bunter med sprengtråd

Ei Maria Fly-Fly
på lit de parade
i ei fyrstikkeske

Tobakkseskebilder med
Jesse Owens øverst
og kulelenka fra badekaret

Tinnbrikkene fra Monopolet
restene fra Meccanoen og
noen Prærieblader

Likevel fikk vi glemmekryss
rett som det var

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Så morsomt! Denne forfatteren - Bjørn Nitteberg - hadde jeg aldri hørt om før. Men dette ga mersmak - legg gjerne ut flere smakebiter, Bjørg L.! Er jo ikke sikkert det går så lett å oppdrive denne samlingen fra 1990 med det første...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må innrømme at dette er det eneste diktet jeg har lest i denne diktsamlinga, men jeg måtte legge den inn som "har lest" for å få lagt det ut. Boka er visst utsolgt fra forlaget, men jeg håper å komme over den på en brukthandel en gang.

Ser tydelig for meg denne guttungen (for det er vel en gutt?) som finner så mange skatter over alt og som har viktigere ting å tenke på enn skolearbeid!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er akkurat slik jeg også opplevde det: jeg så ham for meg, ham og ranselen hans... Det fikk meg til å tenke på et helt annet dikt om en skolegutt, som står i en-eller-annen diktantologi jeg har stående et-eller-annet-sted - jeg klarte i alle fall å huske nok til å søke opp diktet jeg tenker på på nettet, og har på følelsen at du også kan ha sansen for dét... Værsågod:

Chocolate Cake av Michael Rosen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for det! Jeg har stor forståelse for denne gutten, for også jeg elsker sjokoladekake ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er svak for sjokoladekake, jeg også - det er vel medvirkende årsak til at jeg falt pladask for diktet til Michael Rosen... ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergLailaKirsten LundNtotheaalpakkaNorahSynnøve H HoelIngrid HilmerBeate KristinAgnete M. HafskjoldTor-Arne JensenHarald AndersenTine Sundalanniken sandvikBirkaHildeAnniken RøilHanne Kvernmo RyesomniferumSt. YngheadHarald KBente L.Egil StangelandKristine LouisesiljehusmorStig TTerje MathisenmgeRandiSraDevoralibrosTove Obrestad WøienDinaCarine OlsrødReadninggirl30TanteMamieLilleviIvar SandGrete AastorpgretemorAlex Nieto