Som han (Einstein) sa til Jost Winteler midt oppe i feidene sine det året : " BLIND RESPEKT FOR AUTORITETER ER SANNHETENS VERSTE FIENDE"

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Einstein sa mye som egentlig viste en sans for romantiske, avvikende tanker, som om han kunne skrevet skjønnlitteratur. Han sa også at han aldri tenkte på fremtiden (et sitat jeg for noen år siden brukte som forsvar i en naturfagtime, en gang jeg ikke hadde gjort leksene mine).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et eller annet sted her hjemme ligger en lapp med flere Einstein-sitater. Han har sagt mye klokt som jeg har tatt til meg.

På veggen her hjemme henger bla. (for å sitere noe) :

"Den skjønneste og dypeste følelse vi kan oppleve er fornemmelsen av det mystiske. Den er kilden til all sann vitenskap. Den for hvem denne følelse er fremmed, den som ikke lenger kan undres og bli grepet av ærefrykt, er så godt som død. Å vite at det vi ikke kan gjennomskue virkelig finnes , at det manifisterer seg som den den høyeste visdom og mest strålende skjønnhet, så opphøyet at vi med våre sløve sanser kun kan oppfatte det i dets primitive form. Denne viten , denne følelse er kjernen i all sann religiøsitet. Denne kosmiske religiøse opplevelse er den sterkeste og edleste drivkraft til vitenskapelig forskning. Min religion består i en ydmyk beundring av den grenseløse opphøyete ånd, som åpenbarer seg i de minste detaljer vi er i stand til å oppfatte med våre skrøpelige og svake sinn. Denne dype emosjonelle overbevisning om tilværelsen av en overordnet intelligens som kommer til uttrykk i det ufattelige univers, utgjør min forestilling om Gud "

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtHarald KHeidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetil