Logisk tenking, problemløsing, evnen til å vurdere ulike perspektiver og evnen til å tenke langsiktig, er krevende oppgaver. De krever konsentrasjon, tid og aktivering av den viljestyrte oppmerksomheten vår. Den langsomme tenkingen og den viljestyrte oppmerksomheten er også helt nødvendige for evnen til selvkontroll, for at vi kan vurdere en situasjon og holde impulser tilbake. Komplekse handlinger og selvkontroll krever altså mye konsentrasjon og mental energi.
[...] Det er krevende for oss alle å opprettholde den viljestyrte oppmerksomheten over tid. Det viser seg også at jobber hvor det kreves mye viljestyrt fokus virker utmattende på oss mennesker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaJohn LarsenTheaAnn ChristinRandiAgretemorKirsten LundTone HJulie StensethGrete AastorpGladleserDaffy EnglundReadninggirl30MarianneNAvasomniferumBjørn SturødHanne Kvernmo RyeAnne Berit GrønbechHilde Merete GjessingWenche VargasJarmo LarsenKaramasov11MaikenFlyvebladTine SundalLesevimsaNorahIvar SandLeseaaseFindusEllen E. MartolIngrid HilmerTrude JensenEgil StangelandFrode TangenHarald KRottulfNeraIngunn S