"Tom ble med i den nye avholdsforeningen, for han likte så godt de uniformene de hadde. Han lovte å la være å røyke, tygge tobakk og banne så lenge han var medlem (...) Tom syntes ikke han kunne leve uten å la være å røyke og banne, og dette ønsket var så sterkt, at det bare var det fine røde skjerfet som fikk han til å la være å melde seg ut av foreningen.

Tom håpet at gamle dommer Fraser, som lå på det siste, ville dø snart. Han skulle sikkert ha stor begravelse siden han var slik høy embetsmann. Og da skulle alle som var i avholdsforeningen gå i uniform. I hele tre dager var Tom svært interessert i hvordan dommeren hadde det, og spurte stadig om det var noe nytt. Stundom fattet han håp, såpass at han tok fram det røde skjerfet og knyttet det på seg foran speilet.

Men dommeren var ikke lett å ta knekken på. Til sist ble det sagt at nå var han over det verste, og var på bedringens vei. Tom var forarget og syntes det var urettferdig. Han skrev sin avskjedssøknad, men den natta fikk dommeren tilbakefall og døde. Og Tom gjorde opp med seg selv at han aldri ville stole på et menneske mer."

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Harald KLailaKirsten LundAndreas BokleserVioleta JakobsenPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid Kjendlie