[...] både i Norge og store deler av den vestlige verden har det utviklet seg èn standard for ytringer om islam og en annen for nær sagt alle andre temaer. Vi kan debattere, diskutere og lage satire omkring de fleste temaer og religioner. Men med islam er det annerledes. Ikke fordi man har større respekt for disse troende enn for andre. Grunnen er ganske enkelt at det finnes miljøer innenfor denne religionen som både vil true med og utøve vold for å hindre ytringer de ikke liker.
[...]
Vi bør i det hele tatt passe oss nøye for å argumentere med at vi må avstå fra utfordrende ytringer fordi asiatiske og arabiske muslimer i praksis er så kulturelt tilbakestående. Man må liksom bare regne med opptøyer, myrderier og terror dersom man skulle støte dem.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaLene AndresenKirsten LundChristofer GabrielsenTanteMamieAnniken RøilAvaReadninggirl30Ann ChristinHallgrim BarlaupStein KippersundKristine LouisePer LundKaramasov11Synnøve H HoelHarald KAlice NordlikriraNorahHanne Kvernmo RyeMarianne MBerit RHeidimgeKikkan HaugenTrude JensenIngeborg GLisbeth Marie UvaagHarald AndersenDolly DuckMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaJulie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. Martol